Ürdün’den Samsun’a Direkt Uçuş Seferleri Başladı


Ürdün’den Samsun’a Direkt Uçuş Seferleri Başladı

Ürdün’ün Amman şehrinden Samsun’a turistleri taşıyan ilk direkt uçuş gerçekleşti. İlk uçuşta 95 Arap turist Samsun’a geldi.

Samsun’un Ürdün’ün Zerka şehri ile kardeş şehir olmasından sonra Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yoğun çabaları sonucu Ürdün’deki iş adamları ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan görüşmeler sonucunda Karadeniz’e ilk uçuş seferi Samsun’a yapıldı.

Amman’dan kalkan ve yaklaşık 2.5 saatte Samsun-Çarşamba Havalimanı’na inen uçakta 95 Arap turist yer aldı. Direkt uçuş ile ilk defa Karadeniz’de Samsun’a geldiklerini belirten Ürdünlü turistler, “Karadeniz’e ilk defa geldik. Samsun’a da ilk defa geldik. Karadeniz Bölgesi’nin güzelliğini duyduktan sonra buraya gelmeye karar verdik. Biz bütün Ürdünlü vatandaşlar olarak buraya gelmeyenlere Samsun’da gördüklerimizi ve göreceklerimizi anlatacağız ve onların buraya gelmelerini tavsiye edeceğiz. Ürdün-Türkiye arasındaki ilişkiler çok derin ilişkilerdir. Biz buraya gelmekten onur duyuyoruz. Türkiye’de birçok yere geldik ama Karadeniz Bölgesi’nde ilk geldiğimiz yer Samsun oldu” dediler.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, '' Ürdün’den ilk defa Samsun’a direkt uçuş gerçekleştirildi. 95 kişilik turist kafilesi ilimize geldi. Önemli bir turizm atağını başlatmış olmak bizleri mutlu etti. Ürdün’ün Amman şehri ile Samsun arasında haftada 2 sefer olmak üzere uçuşlar devam edecektir. İlimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Başta büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. '' dedi.

 


Yayın Tarihi: 14/07/2016