Ünye’nin En Büyük Meydanı Yükseliyor


Ünye’nin En Büyük Meydanı Yükseliyor

Ünye’nin en büyük meydanı olma özelliğini taşıyacak olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı inşası hızla devam ediyor.

Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında eski pazaryerinin yıkılmasının ardından bu alanda başlayan Meydan projesi planlandığı şekilde devam ediyor.

Haziran 2017 tarihinde başlayan inşaatın kaba çalışması büyük ölçüde tamamlanırken, 24 dönüme inşa edilen projede meydan, alışveriş merkezleri ve Kültür Merkezi yer alıyor. 400 araçlık kapalı otopark, bowling salonu, buz pateni pisti gibi sosyal alanlarında yer aldığı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı inşaat alanında incelemelerde bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yüklenici firmadan bilgiler aldı.

Ünye’nin kentsel dönüşüm alanında örnek projeleri hızla hayata geçirdiğini kaydeden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “15 Temmuz 2018 tarihinde projemizin açılışını gerçekleştirmiş olacağız. 400 araçlık ve aynı zamanda araç yıkama bölümlerinin de olduğu kapalı otoparkımız mevcut. Vale ile park edildiği zaman bu sayı 500’e kadar çıkabilecek. Ağaçlandırma başta olmak üzere Selçuklu mimarisinin ön planda tutulduğu bir proje olacak. 15 Haziran 2018 tarihi itibariyle dış cephe giydirme işlemleri bitirilmiş olacak” dedi.

BAŞKAN ÇAMYAR, “ŞEHİRLER MEYDANLARIYLA ANILIR”

Şehirlerin meydanlarıyla anıldığını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “15 Temmuz Demokrasi Meydanı projemiz Ünye’mize çok yakışacak. Cumhuriyet Meydanımızla 15Temmuz Demokrasi Meydanımız arasında ki bağlantı yollarının da asfalt çalışmasını Ordu Büyükşehir Beledimizle planladık. Böylece bu bölgenin altyapı ve asfalt çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanmış olacak.

KÜLTÜR MERKEZİNİN İHALESİ MART AYINDA YAPILACAK

15 Temmuz Demokrasi Meydanı projesi içinde yer alan Kültür Merkezi’nin ihalesinin Mart ayı içerisinde yapılacağı müjdesini de veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ihalenin ardından inşaat çalışmasına hızla başlanacağını ve 2019 yılına kadar kaba inşaatının bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

BAŞKAN ÇAMYAR, “KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Ünye’yi nefes aldıracak kentsel dönüşüm projelerine devam edeceklerinin altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yeni dönemde Ünye Stadyumunu da kaldırarak kent dışına taşıyacaklarını ve stadın bulunduğu alanın yeşil alan olarak vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi. Başkan Çamyar, ayrıca Mithat Kısacıkoğlu parkının yanında bulunan Belediye ait iş yerlerini yıkacaklarını ve yine Ünye’ye yakışır bir projenin yükseleceğini belirtti.

BAŞKAN ÇAMYAR “YAPILAN PROJELER KENTİN SOSYO-EKONOMİK YAPISINI DA GELİŞTİRİYOR”

Ünye’de 4 yıl gibi kısa sürede hayata geçirdikleri projelerin kentin tüm dinamiklerini de harekete geçirdiğini söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 4 yılda açılan yeni işyerleri, nüfus artışında gözle görülür değişikliler olması çalışmaların ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini vurguladı. Başkan Çamyar Ünye’de ayda ortalama 30 yeni işyerinin açıldığını sözlerine ekledi.

BAŞKAN ÇAMYAR, “TÜRKİYE CİDDİ BİR MÜCADELE VERİYOR”

Türkiye’nin her anlamda ciddi bir mücadele içerisinde olduğunu söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Allah, vatanımıza, milletimize zeval vermesin. Ordumuz ülkenin bekası için şu anda bir savaş veriyor. Şehit olan kardeşlerimize rahmet, gazi olan kardeşlerimiz de acil şifalar diliyorum. Onlar orada bu mücadeleyi verirken, bizler de idareciler olarak ülkemize hizmet etmek için mücadele veriyoruz. Bu süreçte teröre kimlerin destek verdiği de ortaya çıkmaya başlıyor. 1984 yılında bu yana neden PKK’nın bitmediğini şifreleri de ortaya çıkmaya başlıyor.

BAŞKAN ÇAMYAR, “MİLLET OLARAK BİRLİK ZAMANI”

Yaşanan bu zorlu süreçte millet olarak kenetlenmekten başka çaremiz olmadığının altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Millet olarak kucaklaşmamız, hatasını arayan değil, örten olmamız, yeniden inşa etmeye çalıştığımız köklü medeniyetimize yol arkadaşlığı yapmaya ihtiyacımız var. 


Yayın Tarihi: 18/02/2018