Üç Ayların Müjdecisi Regaib Kandili


Üç Ayların Müjdecisi Regaib Kandili

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, perşembe gününü cuma gününe bağlayan gece kutlanacak olan Regaib Kandili dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Başkan Yılmaz, "Yüce Allah'ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği üç ayları yani Recep, Şaban ve Ramazan aylarını taçlandıracak olan Regaib Kandili’ne bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

Başkan Enver Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi:

İslam âlemi olarak mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandili’ne kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek üç aylar, İslâm dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimidir. Bu faziletli gün ve geceleri fırsata çevirmeli, onların büyük birer nimet olduğunu idrak etmeliyiz. Regaib Kandili Allah’a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânıdır.

Mübarek üç aylar boyunca kulluk şuuru içerisinde hareket etmeli, bu mübarek ayların içerisinde barındırdığı önemli gecelerin feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz. Bu anlamda değerlendirmemiz gereken önemli gecelerden birisi de idrak edeceğimiz, af ve merhametin müjdecisi Regaib Kandili’dir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, tüm hemşerilerimizin Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum.


Yayın Tarihi: 06/04/2016