Türk Milleti Tarih Boyunca Kendi Kaderini Kendisi Yazmıştır


Türk Milleti Tarih Boyunca Kendi Kaderini Kendisi Yazmıştır

19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Atatürk'ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu gün, Miletimizin kaderinin dönüm noktası olan, et ve kemiğin çeliğe karşı geldiği, kurtuluş mücadelemizin meşalesinin yakıldığı gündür" ifadelerini kullandı.

19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a ayak bastığı ve burada tutuşan meşalenin milletin kaderini belirlediğine değinen Taşçı, "Türk milleti tarih boyunca kendi kaderini kendisi yazmıştır. Vatanına her zaman canı pahasına sahip çıkan milletimiz, et ve kemiğin çeliğe karşı geldiği, tüm dünyayı titreten bir zaferle bağımsızlığını elinde tutmayı sürdürmüştür" dedi.

TÜRK GENÇLİĞİ FARKINI HER ZAMAN GÖSTERMİŞTİR

Atatürk'ün bu bayramı gençlere armağan etmesinin ayrı bir anlam ve öneme sahip olduğuna değinen Taşçı, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yükselmesi ve muasır medeniyetlerin her anlamda üzerine çıkması için gençlere büyük görevler düşüyor. İnanıyorum ki; Aklıyla, vicdanıyla, maneviyatıyla her zaman farkını ortaya koymuş olan Türk gençliği, tarihimizden ve ecdadımızdan aldığı ilham ve güçle medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaktır" şeklinde konuştu.

AYDINLIK YARINLARIN UMUDU GENÇLERİMİZ

19 Mayıs'ın gençlere duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirten Taşçı gençliğe yönelik, "19 Mayıs 1919'da Samsun'da alevlenmeye başlayan kurtuluş meşalesi halen önümüzü aydınlatıyor. Ülkemizin daha aydınlık yarınları için umudumuz ve en büyük kuvvetimiz sizlersiniz. Bu büyük sorumluluğun bilinciyle daha çok çalışmalı, ülkenize ve milletinize faydalı bireyler olmaya gayret etmelisiniz" ifadelerini kullandı.

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM

Başkan Taşçı sözlerine son verirken, "Bu duygu ve düşüncülerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum" ifadelerine yer verdi.


Yayın Tarihi: 17/05/2017