29 Ekim Bir Bayramdan Daha Fazlasıdır


29 Ekim Bir Bayramdan Daha Fazlasıdır

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:

“Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yüz yılına gurur ve coşkuyla adım atılırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle 29 Ekim 1923'te kurdukları Cumhuriyetimizi yüceltiyoruz. Bu tarih, sadece bir kuruluşun simgesi değil, aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık iradesinin de timsalidir.

Cumhuriyetimiz, 100 yaşında olmasına rağmen dinamizmini koruyarak demokrasi, laiklik, eşitlik ve özgürlük ilkelerinin teminatı olmuştur. Atatürk'ün liderliğinde gerçekleşen devrimler sayesinde, Türkiye modern dünyada hak ettiği yere emin adımlarla ilerlemiştir. Bilimden sanata, eğitimden ekonomiye kadar pek çok alanda, büyük başarılara imza atmış, uluslararası sahnede saygın bir konuma gelmiştir.

29 Ekim, bir bayramdan daha fazlasıdır; milletimizin birliğini, beraberliğini ve ortak değerlerini kutladığımız özel bir gündür. Atatürk ve silah arkadaşlarının vizyonu, Türkiye'yi sağlam bir temel üzerine oturtmuştur.

Unutulmamalıdır ki; Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu'nun külleri üzerinde doğup,

Kurtuluş Savaşı zaferi ve 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanıyla tarihsel bir dönüm noktası belirlemiştir. İlk yıllarında tek partili bir yapıyla yönetilen ülkemiz, hızla modernleşme adımları atmış, toplumsal, hukuki ve kültürel reformlarla çağdaş bir yapıya kavuşmuştur. Çok partili dönemin sonrasında ise, Cumhuriyetimiz, günümüze kadar devam eden sürecinde askeri darbeler, muhtıralar ve müdahalelerle birçok yaralar almıştır. Bu dönemler, Cumhuriyetin kurucu değerlerinin özümsenmesine, demokrasinin gelişimine ve dolayısıyla halk iradesinin sandığa yansımasına gölge düşürmüş; sosyal, ekonomik ve siyasal istikrara ve en önemlisi Cumhuriyete zarar vermiştir. Tüm bu zorluk ve engellemelere rağmen, Türkiye Cumhuriyeti halkının azim ve bağlılığıyla ayakta kalmayı başarmış ve yoluna devam etmiştir.

Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak ve onları yeni nesillere taşımak bugün de en büyük görevimizdir. Cumhuriyet sadece bir yönetim şekli değil, bir yaşam biçimidir. Bu değerleri korumak ve yüceltmek için el birliğiyle çalışmamız gerekmektedir.

Bu zor zamanlarda dahi, ülkemizin ilerlemesini sağlayacak olan temel, Cumhuriyet'in kurucu değerleri ve kuruluş felsefesidir. Cumhuriyet Bayramı'nda, milletimizin her ferdine barış, huzur ve mutluluk diliyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin ışığıyla, geleceğe olan inancımızla, daha birçok yüz yıla hazırız!

Cumhuriyetle varız, Cumhuriyetle büyüyoruz!

Yaşasın Cumhuriyet!”


Yayın Tarihi: 28/10/2023 - 13:20