Büyükşehir İftar Sofrasını Fatsa’da Açtı


Büyükşehir İftar Sofrasını Fatsa’da Açtı

Başkan Yılmaz, “Büyükşehir sürecinden sonra Fatsa yayırımlarla kabuğunu kırdı”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa’da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada Büyükşehir süreciyle birlikte ilçeye çok ciddi yatırımların yapıldığını söyleyerek Fatsa’nın kabuğunu kırdığını ifade etti.

“YATIRIMLAR FATSA’NIN SOSYAL VE EKONOMİK HAYATINA KATKI SUNDU”

Büyükşehir sürecinden sonra Fatsa’nın yatırımlarla kabuğunu kırmaya başladığını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Özellikle 2018 yılında gözle görülmeye başlanan yatırımlarımız Fatsa’mızın hem sosyal hem de ekonomik hayatına büyük katkı sağlıyor. 118 bine yaklaşan nüfusuyla Ordu’nun 3. büyük ilçesi olan Fatsa, metropol olmanın yanında kuruluşundan itibaren partimize, Cumhurbaşkanımıza ve yereldeki temsilcilerimize sonuna kadar destek veren bir ilçemiz oldu” dedi.

“YOL ÇALIŞMALARINDA İSTEDİĞİMİZ HEDEFLERE ULAŞTIK”

Büyükşehir Belediyesinin Fatsa’daki yol çalışmalarında hedefe ulaştığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Fatsa ilçemizde 40 milyon TL’lik su yatırımı ve 70 milyon TL’nin üzerinde yatırımla yollarının sıcak asfaltını yaptık. Şehir nüfusunun yoğun olduğu caddelerde başta hastane yolu olan Arslan Aydınlık Caddesi ve Reşadiye Caddesi olmak üzere altyapısı ve üstyapısıyla ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. 2018 yılında her taraf sıcak asfalt olacak dedik. Söz verdiğimiz gibi hepsini bir bir yerine getiriyoruz” diye konuştu.

“DOĞAL GAZ YATIRIMI 2 MİLYON TL’DEN 23 MİLYON TL’YE ÇIKTI”

Büyükşehir olmadan önce Fatsa ilçesine 2 milyon TL’lik doğal gaz yatırımı yapıldığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir sürecinden sonra Fatsa’mıza yapılan doğal gaz yatırımı 23 milyon TL’ye çıktı” ifadelerini kullandı.

“ORDU’NUN VİZYONU OLACAK BİR MEYDAN İNŞA EDİYORUZ”

Cumhuriyet Meydanı’nın son durumu hakkında da bilgi veren Başkan Yılmaz, “Eski Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, Cumhuriyet Meydanı’nın yapılması yönünde yoğun talepte bulundu. Biz de ilk etapta 15 milyon TL’ye binaların kamulaştırmasını yaptık ve daha sonra bir 15 milyon TL daha vererek meydanın yapımına başladık. Bu alanda 100 araçlık otoparkı Atatürk parkıyla birleştirmek suretiyle üstyapısı ile muhteşem bir meydan ortaya çıkaracağız. 6 dönümlük bir alanda Ordu’muzun vizyonu olacak bir meydan inşa ediyoruz. Fatsa Cumhuriyet Meydanımızda 16 ilçemizden büyük bir yatırım yapıyoruz. Kasım ya da Aralık ayında meydandaki çalışmaları bitirip hizmete sunacağız” diye konuştu.

“FATSA HUZUREVİ YÜZDE 100 TAMAMLANDI”

Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanıp, Büyükşehir Belediyesiyle çalışmaları sürdürülen Huzurevi Projesi’nin tamamlandığını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Huzurevindeki çalışmalar yüzde 100 tamamlandı. Burayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza devredip, yakın süreçte bölge halkımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

İftar programına katılan AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, AK Parti Milletvekili Adayları Şenel Yediyıldız ve Hamide Aydemir Demir Fatsalılara hitap etti.

MİLLETVEKİLİ ÇANAK, “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZE OLUŞTURDUĞU BİRLİKTELİK TABLOSU İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, şu an sadece Türkiye değil dünyanın dört bir tarafından herkes 24 Haziran genel seçimlerini bekliyor. ‘Millet tamam mı diyecek yoksa hedefe devam mı edecek’ diye merak konusu. Biz bu milletin teveccühüyle buraya kadar geldik. Büyükşehir Belediyemize oluşturduğu bu birliktelik tablosu için teşekkür ederken, seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI FATSA’DAN TAM DESTEK İSTEDİ

Adaylardan Şenel Yediyıldız konuşmasında, “Memleketimizin ve milletimizin sorumluluklarını almak üzere sevgi ve saygı ile karşınızdayız. Bir ve beraber dimdik yürüyoruz. 24 Haziran’da inşallah vesayet oyunlarını yıkacak ve hür iradeye sahip çıkacağız” derken, Hamide Aydemir Demir de “Birliğimiz, beraberliğimiz ve soframızın bereketi daim olsun. 6 adayımızla gece gündüz çalışıyoruz. Daha yürüyecek çok yolumuz var. Bu kutlu yürüyüşte bize refakat eden hanım kardeşlerimize ve gençlerimize teşekkür ediyorum. 24 Haziran’da milli irade, tarihi bir karar verecek. İnanıyorum ki Ordu Cumhurbaşkanımıza rekor bir destek verecektir” ifadesini kullandı.

İftar programı Orta Büyük Camii Din Görevlisi Sabri Yetişek’in yaptığı duanın ardından, Hacivat- Karagöz oyunu ile sona erdi.


Yayın Tarihi: 06/06/2018