Türk Tarihinde Önemli Bir Dönüm Noktası


Türk Tarihinde Önemli Bir Dönüm Noktası

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Togar '19 Mayıs Samsun açısından çok daha farklı bir anlam taşımaktadır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkması ile Milli Mücadelenin fitili ateşlenmiş ve hiçbir ulusun boyunduruğu altında yaşamayan Türk halkı topyekun savaşarak  bağımsızlık için mücadelesine başlamıştır' dedi.

  Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar yayımladığı mesajında, "19 Mayıs Türk tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır.  19 Mayıs 1919 tarihi, Milletimizin adeta yeniden doğduğu gündür. Milli Mücadele süreci içerisinde Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle, uğrunda binlerce şehit vererek sonuçlandırmış, bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çevresinde vatan ve millet aşkıyla toplanan halk; milli mücadelenin ilk ateşini Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla yakmışlardır. 19 Mayıs bizim ve şehrimiz için çok daha önemli ve anlamlı bir gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde topyekün milletimizin verdiği istiklal mücadelesinin dünyada eşi benzeri bulunmadığını vurgulayan Başkan Togar, "Savaşın ardından her türlü güçlük ve engellemelere rağmen ekonomisiyle, sosyal yapılanmasıyla, çağdaş ve demokratik bir Cumhuriyet ortaya çıktı. Milli Mücadele'nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğin teminatı Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Yarınlarımızın ve Cumhuriyeti'mizin teminatı Türk Gençliğini eğitim, kültür ve her türlü çağın bilgi donanımıyla yetiştirir isek geleceğe o denli güvenle bakarız. Bizim gençlerimize her konuda güvenimiz sonsuzdur.  Türk Gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetine sahip çıkacak ve üstüne düşen görevi laikiyle yerine getirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi.


Yayın Tarihi: 17/05/2016