Taşçı'dan 18 Mart Mesajı; "Hainlere Dünyayı Dar Ediyoruz"


Taşçı'dan 18 Mart Mesajı; "Hainlere Dünyayı Dar Ediyoruz"

Çanakkale Zaferinin 103. yılı ve Şehitleri Anma Günü dolaysıyla mesaj yayımlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Dün Çanakkale'de yedi düvele kafa tutanların torunları bugün de hainlere, bölücülere dünyayı dar ediyor" dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, "Çanakkale ruhu, bu milletin genlerindedir. Dedelerimizin o gün ortaya koyduğu milli ruhu yaşatmak hepimizin görevidir" dedi.

Çanakkale Zaferinin büyük bir milli destan olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Çanakkale'de 103 yıl önce, yedi düvele karşı milli mücadele sergileyen ve dosta düşmana 'Çanakkale Geçilmez' dedirtenlerin torunları olarak, bu ruhu ilelebet yaşatmak, en büyük önceliğimizdir. Aradan geçen 103 yıllık zaman zarfında da ülkemiz hainlerin, bölücülerin ve onların destekçisi dış güçlerin hedefi olmuştur. Ancak her defasında Çanakkale ruhuyla mücadele eden, bir karış toprak vermemek uğruna can verenlerle karşı karşıya gelmişlerdir. Ne mutlu bize ki böyle bir milletin mensuplarıyız. Aziz şehitlerimiz, gazilerimiz, söz konusu vatan olduğunda gerisini teferruat olarak gören milletimiz, bugüne kadar nasıl hainlere fırsat vermediyse, bundan sonra da böyle olacaktır. Çanakkale ruhu, bu milletin genlerindedir. Dedelerimizin o gün ortaya koyduğu milli ruhu yaşatmak hepimizin görevidir" şeklinde konuştu.

Türk Milletinin, vatanına olan bağlılığına dikkat çeken Başkan Taşçı, "Bir millet düşünün ki, vatanı için can vermekten kaçınmayan. Öyle bir millet ki, bu ülkenin çocukları vatansız kalmasın diye kendi çocuklarının babasız, annesiz büyümesini göze almış. Dünya üzerinde vatanlarına bağlılığı tartışılamayacak tek ülke Türkiye'dir. Bu düşünceden hareketle başta ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Çanakkale Zaferinin mimarları olan kahramanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum. O günden bugüne değişen bir şey yok. Dün Çanakkale'de can veren şehitlerimizin torunları, bugün de gözünü kırpmadan hainlerin üzerine yürüyor. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve büyük bir saygıyla anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 16/03/2018