Milletvekili Tekin’den Küdüs Açıklaması


Milletvekili Tekin’den Küdüs Açıklaması

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 “Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir.”

Tekin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Trump seçim bildirgelerinde bu konuyu cesaretle programına aldı. Başta Orta Doğu ve Müslüman ülkeler olmak üzere tüm dünyaya ilan etti, neticede de seçimleri kazandı. Başta Türkiye olmak üzere Trump’ı seçim öncesi ve seçimi kazandıktan sonra kutlama sırasına giren Müslüman ülke liderleri, öncelikle Kudüs uyarısını yapmalıydı. Ayrıca goller peş peşe geldi. Trump çantasını alıp 110 milyar dolarlık silah satışına ilaveten 380 milyar dolar ticari anlaşmayı çantasına koyarken deklare edilmiş olan Kudüs’ün Başkent olarak tanınmasının hiç konuşulmaması abeste iştigaldir.

22 Eylül 2017 tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York kentinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan “Amerika ile ilişkilerimiz hiç olmadığı kadar iyi” diye beyanat veriyordu. Şimdi timsahın gözyaşları oynanıyor.

Atatürk’ün izindeki sosyal demokratlar olarak, tam bağımsızlıkçı anlayışın gereği her türlü emperyalist anlayışın karşısında ve liberal ekonomi diye yutturulan İsrail ve kapitalist orjinli küresel ekonominin bu tür oyunlarına karşı daima dik ayakta durmaya devam edeceğiz. Bu yoldaki güvencemiz; kapitalist dayatmalara karşı yalnız da olsak dik duruşumuzdur.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel-Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz. Bu talihsiz karar, iki devletli çözüm perspektifine indirilmiş ağır bir darbedir.


Yayın Tarihi: 06/12/2017