Türk Milletinin Kaderinin Çizildiği Gün


Türk Milletinin Kaderinin Çizildiği Gün

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Kraaslan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi,

''19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletine güvenerek var olma mücadelesi uğruna kurtuluş ateşinin yakılarak Türk milletinin kaderinin çizildiği gündür. Milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs, tarih boyunca hep en fazla değer verdiğimiz bağımsızlık duygumuzun bir yansımasıdır. Samsun'a atılan o 'ilk adım', Kurtuluş zaferine atılan en önemli adımdır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkıp, ulusumuzun bağımsızlık yolunda ilk adımı atmış, sonrasında bu kıvılcım büyüyerek yurdun dört bir tarafına yayılmıştır. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan mücadele, Cumhuriyetin ilanı ile hedefine ulaşmış ve devletimizin varlığı ebedileşmiştir. Bu anlamda Samsun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşları ile birlikte bağımsızlık ateşinin yakıldığı ve cumhuriyete giden yolda kurtuluş mücadelesini başlattığı kent olma onurunu her zaman yaşayacaktır.

İstiklal mücadelemizin sembol günü olan 19 Mayıs'ın, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi de son derece anlamlıdır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, gençlerimize emanettir. Biz de bu nedenle gençlerimizi el üstünde tutuyor, geleceğimiz olan gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş bir ülke bırakmak için çalışıyoruz. İnanıyorum ki gençlerimiz, Türkiye'nin bugün ulaştığı seviyeleri çok daha ileriye taşıyacaklardır.

Bağımsızlık mücadelemizin başlangıcının yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatan için hiç düşünmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, Türk milletinin ve Samsunluların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum''


Yayın Tarihi: 17/05/2016