Başkan Genç, “Halkımızı Utandıracak ve Utanacağımız Hiç Bir Şey Yapmadık”


Başkan Genç, “Halkımızı Utandıracak ve Utanacağımız Hiç Bir Şey Yapmadık”

Samsun'un yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gerçekleştirdikleri projelerin yanısıra Samsun için önerilerini de paylaştı. Genç, "Halkımızı utandıracak ve halkımıza karşı utanacak hiç bir şey yapmadık" dedi.

Damla Panorama Otel'de düzenlenen yemeğe Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanısıra İl Basın Enformasyon Müdürü Tahsin Bayar, Anadolu Ajansı Bölge Müdürü İsa Sancar, Başkan yardımcısı Alican Usta, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan ve Onursal Başkan, Haber Gazetesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, yerel ve ulusal basının temsilcileri ile yazarlar katıldı. Samimi bir havada gerçekleşen yemeğin ardından gerçekleşen yemeğin ardından gerçekleştirdikleri projelerin yanısıra Samsun için önerilerini de paylaşan Başkan Genç, "Halkımızı utandıracak ve halkımıza karşı utanacak hiç bir şey yapmadık" dedi.

'4. SANAYİ DEVRİMİNİ YAKALAMALIYIZ'

Dünyanın ve Türkiye'nin büyük dönüşüm içerisinde olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Bilginin iktidar olduğu, bilginin makineleştiği 4. sanayi devrimi yaşanıyor. Ülke olarak, sonra şehir olarak mutlaka 4. sanayi devrimini yakalamamız gerekiyor. Türkiye'nin milli ve yerli bir yeni anayasa, aynı zamanda yeni bir sisteme ihtiyacı vardır. Belediye yöneticiliği sorumluluğunu üstlenenlerin mutlaka değişimi, gelişimi yakalaması, 21. yüzyıl belediyeciliği ne getiriyor, bunu dikkate alarak çalışması gerekiyor. Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi, demokrasinin yerleşmesi şehirlerimize bağlıdır. Şehirlerimizin akıbeti de iyi yönetilmelerine bağlıdır. Biz de Türkiye'nin bu dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla Yeni Türkiye Yolunda konferanslarını düzenliyoruz" dedi.

'SOSYAL DÖNÜŞÜM SAĞLIYORUZ'

Dünyayla birlikte büyük bir dönüşüm yaşayan Türkiye'nin hedeflerine uygun olarak biz de Canik Belediyesi olarak şehrimizi dönüştürmek için çalıştıklarını belirten Genç, "Şehircilik, bir milletin kültür ve medeniyet çıtasını göstermesi açısından en önemli kriterdir. Dolayısıyla şehirler medeniyetin aynasıdır. Şehirleri kalkındıracak olan ise yerel yönetimlerdir. Uyguladığımız projeler sonunda yalnızca binaların değiştiği fiziksel bir dönüşüm olmuyor, aynı zamanda sosyal dönüşüme de katkı sağlıyoruz. Yaptığımız dönüşüm çalışmaları ile insanlarımız ve en önemlisi çocuklarımız için sosyal donatı alanları oluşturuyoruz. Hemşerilerimizin yaşam standartları yükseliyor" diye konuştu.

'ŞEHİRLERİN DOKTORU BELEDİYE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİDİR'

Şehrin estetiğinin mimarisi, insanın estetiğinin ise ahlakı olduğuna vurgu yapan Genç, "Dönüşüm yolculuğunda 'insan', 'çevre' ve 'kalkınma' olmak üzere üç temel alana odaklanıyoruz. Samsun önümüzdeki 100 yıllık süreçte Türkiye’nin en stratejik üs şehirlerinden biri olacak. Ancak buna ulaşabilmek için şehrin dinamikleri olarak hedeflerimizi doğru belirlemeliyiz. Türkiye’miz gelişirken ve dönüşürken, biz de Samsun olarak daha hızlı koşmalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde, ortak akılla şehrimizin gelişimini sağlamalıyız. Bütün hedefimiz, Türkiye'mizi hedeflerine ulaştırırken, şehir olarak Yeni Türkiye'de şimdi çok daha hızlı koşmak zorundayız. Belediye başkanları ve meclis üyeleri şehirlerin doktorlarıdır. Hükümetler devletin yapısını işletir, ahengini sağlar, ancak şehirleri ileriye götürecek olan yerel yönetimlerdir" ifadelerini kullandı.

'EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI'

Kentsel dönüşüm konusunda tecrübeli bir belediye olduklarına da işaret eden Genç, "Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerine imza atıyoruz. 383 dönümlük Kuzey Yıldızı tamamlandı. İnşallah Ağustos-Eylül ayı gibi Cezaevi de kalkacak. Yeni Mahalle'de 100 dönümlük alanda Türkiye'ye örnek olacak bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Yine Soğuksu'da 200 dönümlük alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütüyoruz. Toptepe'nin yanısıra 4 mahallemizde daha Güzel Evim, Mutlu Geleceğim projesini yürütüyoruz. Mahallelerimiz yorgun, eski, sıvasız ve boyasız binalardan kurtuluyor. İnsanlarımıza daha estetik yaşam alanları oluşturuyoruz. Sancaktepe projemiz devam ediyor. Yine Altın Meşe Park'ın tesisinin yanındaki ormanı yaşam alanına dönüştürüyoruz" şeklinde konuştu.

'DÜNYANIN BİLGİSİNİ ŞEHRİMİZDE TOPLUYORUZ'

Şehrin fiziksel dönüşümün yanısıra insanları da dönüştürdüklerini dile getiren Genç, şunları söyledi: "Türkiye'de en fazla Sıbyan Okuluna sahip olan yer Canik'tir. Bunun yanısıra kadınlarımız için çok amaçlı Hanım Konakları yapıyoruz. Eğitime 35 milyon lira yatırım yaptık. Yeni mahallelerimizde camilerimizi ve okullarımızın çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Tiyatro Okulu ve Müzik Okulu açtık. Bunların yanında iki tane uluslararası sempozyum ve iki tane çalıştay düzenledik. Bu sempozyum ve çalıştaylarda dünyanın bilgisini şehrimizde topluyoruz. Sempozyum ve çalıştay konusunda da tecrübeli bir belediyeyiz. Ayrıca Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ne sahip dört kurumdan biriyiz. Yine bunların ötesinde kalitemizi ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi'ni 2.5 ay gibi kısa bir sürede alarak tescilledik. En önemlisi ise bugüne kadar halkımızı utandıracak ve halkımıza karşı utanacak hiç bir şey yapmadık."


Yayın Tarihi: 02/06/2016