Gülsan’da Kamulaştırma Başladı


Gülsan’da Kamulaştırma Başladı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi’nde kamulaştırma işlemlerine başlandığını, bu zamana kadar 15 milyon TL ödeme yapıldığını söyledi. Başkan Yılmaz, taşınacak yeni yer hakkında da bilgi verdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamulaştırma süreci devam eden Gülsan Sanayi Sitesi’nin son durumu hakkında bilgi verdi. Uzun zamandır Gülsan Sanayi Sitesi’nin kamulaştırılarak kaldırılması yönünde çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Başkan Yılmaz, süreçte acele etmediklerini, yeni yer, kamulaştırma bedelleri ve hak sahiplerinin belirlenmesi, yeni projelerin hazırlanması, hukuki sürecin tamamlanması ile en önemlisi sanayi esnafının mağdur olmaması için titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

GÜLSAN’DA KAMULAŞTIRMA BAŞLADI

Sanayi sitesiyle ilgili yüzde 90 oranında kendi açılarından bir çok sorunun çözüldüğünü kaydeden Başkan Yılmaz, “Birkaç hukuki itirazlar var. Bununla ilgili yargı süreci devam ediyor. Gülsan’da yaklaşık bine yakın esnafımız bulunuyor. O bölgede 150 dönüm kadar, yaklaşık 15 hektar bir alanı kamulaştırmamız gerekiyor. Şuan kamulaştırmaya başladık. Bir buçuk ay içerisinde 15 milyon TL ödeme yaptık. Kamulaştırma bedelini ödemiş olmamızı söylememin nedeni, artık süreç başladı. Kartopu yuvarlanıyor, inşallah büyüyecek” dedi.

SANAYİ SİTESİ NEREYE TAŞINACAK

Kamulaştırması devam eden Gülsan Sanayi Sitesi’nin taşınması içinde yer bulma çalışmalarının tamamlandığı bilgisini veren Başkan Yılmaz, 3 ayrı noktada yer tespitinin yapıldığını, hazırlık çalışmalarının sürdüğünü paylaştı. Sanayi sitesinin nereye taşınacağı konusunu bu zamana kadar kamuoyuyla hususi paylaşmadığını ifade eden Başkan Yılmaz;  “Gülsan’ı nerelere taşıyacağız? Gülsan Sanayi Sitesi’ni taşıyacağımız yeri biz anons etmiyorduk. Spekülatif şeyler olmasın diye. ‘Sanayi sitesini falan yere götüreceğiz’ dediğimde oradaki arazi fiyatları hemen tarif edilmez boyutta giderek artacak. ‘Buraya sanayi sitesi gelecekse, bizim yerlerimiz istimlak edilecekse biz satmayalım, satmama yönünde direnelim, direnç gösterilim diyen’ duruş ortaya çıkacağı için sabırla böyle bir süreç yönetildi. Ama Toybelen bölgesinde 65 dönüm bir yerde, 40 dönüm başka bir yerde olmak üzere 105 dönüm civarında yeri hazırladık. Şuan makinalar çalışıyor, alt yapısını SASKİ hazırlayacak. Yine Badırlı’da 40 dönüm bir yerimiz daha var. Toplamda 145 dönüm bir yeri sanayi sitesi için hazırlamış oluyoruz” bilgisini verdi.


Yayın Tarihi: 11/02/2018