Göz Hastalıkları Baş Ağrısına Sebep Olabilir


Göz Hastalıkları Baş Ağrısına Sebep Olabilir

Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Ayan, Nöro-oftalmoloji'nin gözün beyin ile ilişkisini inceleyen göz hastalıkları uzmanlık alt dalı olduğunu belirterek, oluşan baş ağrılarında bazı durumlarda sebebin göz hastalıklarından kaynaklanabileceğini söyledi.

Göz hastalıkları nedeniyle oluşan baş ağrısını tedavi eden, göz ve sinir sisteminin ortak hastalıkları ile ilgilenen bilim dalına Nörooftalmoloji denildiğini belirten Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Ayan, "Nöro-oftalmoloji, genellikle beyin, kas, sinir gibi göz çevresinde ve santral sinir sistemindeki hastalıklara eşlik eden görme ve görme alanı bulguları ile ilgilenir.
Göz (optik) sinirinden kaynaklanan hastalıklarının teşhis ve tedavisi için düzenli muayene önemlidir. Oluşan baş ağrıları bazen  nörolojik yada farklı sağlık sorunlarından ortaya çıkabileceği gibi, göz hastalıklarından da oluşabilmektedir.

NÖRO-OFTALMOLOJİ'NİN BELİRTİLERİ
Görme kaybı (ani veya geçici), Bulanık görme, Görme alanı kaybı, Çift görme, Göz bebeklerinin büyüklük farkı, Renk görme bozukluğu, Göz kapak aralığında farklılık, Yüzde – gözde kasılma, Nörooftalmoloji Hastalıklarında en sık görülen belirtilerdir.
Nörooftalmolojik tedavisinde iyi sonuç alınabilmesi için kişinin detaylı tetkik ve muayenelerden geçmesi önemlidir. Yapılan tetkikler görme keskinliği, renk görme muayenesi, görme alanı muayenesi, göz hareketleri ve göz ile ilgili muayenelerdir." diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 29/12/2020