Giresun ile La Louviere Dostluk Buluşması


Giresun ile Belçika’nın La Louviere Belediyesi arasında kurulan dostluk köprüsünün kardeş şehre dönüşmesi için ilk buluşma sağlandı. Belçika’nın La Louviere Belediye Başkanı Jacgues Gobert’in daveti üzerine bu ülkeye giden Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve beraberindeki heyet resmi törenle karşılandı. Başkan Aksu onuruna verilen yemekte sıcak ve samimi bir hava hâkim oldu.

Belçika La Louviere Belediye Başkanı Jacgues Gobert Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Özdemir, Giresun ile La Louviere Belediyesi arasında kurulan kardeşlik köprüsünün mimarları Türk İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Kazancı, Türk İşçileri Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Kanber, Yabancılar Derneği Başkanı Ali Aycık, eyalet belediye başkanları ve meclis üyeleri dostluk çalışma toplantısında bir araya geldiler.

Türklerin ve özellikle Giresunluların yoğun yaşadığı La Louviere kenti ile Giresun’un kardeş şehir olmasının kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan son derece önemli olduğunu söyleyen Başkan Aksu, dünya genelinde 2 milyon Giresunlunun yaşadığına dikkat çekerek, dört kişiden üçünün göç etmek zorunda kaldığını ifade etti. Belediye Başkanı Kerim Aksu, La Louviere Belediye Başkanı ve hemşeriler tarafından sıcak bir şekilde karşılandıklarından duyduğu memnuniyeti belirterek; “ İki belediye meclisi kardeşlik kararını almıştır. Bizler dostluk köprüsünü güçlendirip, ilişkilerimizi geliştireceğiz. Dostlarımızı 2017 yılında yapacağımız Aksu Festivaline davet ettik. Ortak projeler üzerinde çalışıyoruz. Bu dostluk köprüsünü sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu ve beraberindeki heyet Belçika’nın La Louviere kentindeki çalışmalarını tamamladıktan sonra Türk Dernekleri yönetici ve üyelerinin Pazar günü hazırladıkları programa katıldıktan sonra Türkiye’ye dönecekler.


Yayın Tarihi: 17/09/2016

Diğer Resimler

Giresun ile La Louviere Dostluk Buluşması
Giresun ile La Louviere Dostluk Buluşması
Giresun ile La Louviere Dostluk Buluşması