Devlet Sırlarını Eğip Bükerek Haberleştirmek Gazetecilik Olarak Görülemez


Devlet Sırlarını Eğip Bükerek Haberleştirmek Gazetecilik Olarak Görülemez

Medya temsilcileri ile iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Milletin bütün sırlarını, menfaatini yerle yeksan etmek kimsenin haddine değil. Haber peşinde koşmakla ihanete aracılık etmek tamamen farklı şeylerdir. Uluslararası karalama kampanyalarına kalemşorluk yapmak da gazetecilik değildir. Hele hele FETÖ’cülerin servis ettiği çarpıtmalar üzerinden devleti, devletin güvenliğini, ülkenin geleceğini hedef almak asla gazetecilikle bağdaşmaz” dedi.

Huber Köşkünde gerçekleşen iftar programında Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

İftar sofrasını teşriflerinden dolayı teşekkür ettiği misafirlerinin Ramazan ayını tebrik ederek bu mukaddes ayın ülke, millet ve tüm insanlık için barışa, huzura ve dayanışmaya vesile olması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın temsilcilerinin ülkede ve dünyanın dört bir köşesinde yaşanan hadiseler hakkında kamuoyunu bilgilendirdiklerine işaret etti ve “Bu çalışmaların tarafsız, hakkaniyete ve mesleğin temel ilkelerine riayet edilerek yürütülmesi şüphesiz ki çok ama çok önemli. Hakikatin en yalın haliyle okuyucuya ve izleyiciye aktarılması, bu mesleğin olmazsa olmazıdır” dedi.

HABER PEŞİNDE KOŞMAKLA İHANETE ARACILIK ETMEK FARKLI ŞEYLERDİR

Son günlerde yapılan tartışmaların bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğine inandığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Haber peşinde koşmakla ihanete aracılık etmek tamamen farklı şeylerdir. Manşetini, kalemini, gazete sayfalarını terör örgütünün emrine verenlerle eline silah alıp dağa çıkan arasında temelde bana göre hiçbir fark yoktur. Terör örgütü mensupları ile iş birliği içinde hukuku çiğnemenin millî güvenliği tehdit eden eylemlere girişmenin elbette bir müeyyidesi olacaktır” vurgusunda bulundu.

Dünyanın hiçbir ülkesinde devlet sırlarını yasa dışı yollarla ele geçirip tahrif ederek, eğip bükerek haberleştirmenin gazetecilik faaliyeti olarak görülemeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Milletin bütün sırlarını, menfaatini bu şekilde yerle yeksan etmek kimsenin haddine değildir. Uluslararası karalama kampanyalarına kalemşorluk yapmak da gazetecilik değildir. Hele hele FETÖ’cülerin servis ettiği çarpıtmalar üzerinden devleti, devletin güvenliğini, ülkenin geleceğini hedef almak asla gazetecilikle bağdaşmaz. Bugün ortalığı ayağa kaldıranlar nümayişle suç bastırmaya çalışmak yerine öncelikle kendilerini hesaba çekmeli. FETÖ ile işbirliklerini sorgulamalıdırlar. Hukuk önünde hiç kimse layüsel değildir, dokunulmaz asla değildir. Kendi istedikleri kararlar çıkmadığında yargı kurumuna saldıranlar, en büyük zararı bu ülkeye veriyorlar. Unutmayın adalet yollarda değil, adliye binalarında aranır.”

Medya temsilcilerinin yaklaşan Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, Ramazan Bayramının Türkiye için barışa, kardeşliğe vesile olması temennisiyle tamamladı.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 17/06/2017