Mustafa Demir: 'Otoporak Ve Trafik Sorunu Bitecek'


Mustafa Demir: 'Otoporak Ve Trafik Sorunu Bitecek'

Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda yaptığı açıklamada, "Samsun kent merkezinde otopark ve trafik sorununu bitireceğiz" dedi

Cumhur İttifakı'nin AK Parti'den Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, beraberinde AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Comart, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve AK Parti İlçe Başkanı Oktay Avcılar ile birlikte Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret etti. Demir, Samsun'a yönelik projelerini ve planlarını anlattığı şoför esnafından yerel seçimlerde destek istedi.

KARAYOLU TAŞIMACILIĞI KANUNU

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası (TŞOF) Başkanı ve aynı zamanda Samsun Sinop 26'ncı Bölge Kooperatifleri Birliği Başkanı Fevzi Apaydın tarafından karşılanan Mustafa Demir, daha sonra Oda üyelerine hitap etti. Türkiye'nin, karayolu yük ve yolcu taşımacılığı alanında tüm Avrupa Birliği'nin toplamının 2.5 katı kapasiteye sahip olduğunu belirten Mustafa Demir, "25 tonun altında taşıma kapasitesi olan artık yük taşıyamayacaktı. 'Merak etmeyin, bize güvenin' dedik ve Karayolu Yük ve Yolcu Taşımacılığı Kanunu'nu çıkarttık. Bugün Türkiye bu alanda dünyada bu sektörü en verimli kullanan ve katma değere dönüştüren ülkedir" dedi.

TÜM İLÇELERDE TOPYEKÜN KALKINMA

Samsun'u, 'Türkiye'nin en güzel kenti' olarak nitelendiren Mustafa Demir, "Önümüzdeki dönemde biz tüm ilçe belediye başkanlarımızla beraber, Yakakent’ten Terme’ye, Asarcık’tan Vezirköprü’ye hizmet seferberliğine başlayacağız. Hizmette ayrımcılığı ortadan kaldıracağız. Birlikte, müşterek hareket ederek Samsun’un geleceği ve menfaati için tüm belediyelerimizle kendi görev alanları içerisinde kalkınmaya, gelişmeye katkı vereceğiz" diye konuştu.

'TÜM MAHALLELER YENİDEN İHYA EDİLECEK'

"Verimli bir belediyeciliği inşa edeceğiz" diyerek sözlerine devam eden Mustafa Demir, ayrıca şunları söyledi:

"Eski Samsun'u hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Subaşı, Saathane Meydanı, Gaziler Durağı, Mecidiye, Çiftlik, Hançerli, Karasamsun. Aslında Samsun’un her mahallesi bir kültür, bir komşuluk, bir hatıra, bir gelenek. Şimdi bunlara baktığımızda ne kaldı geriye? Bütün mahalleler risk altında, tehlike altında. Çok ustalıklı çalışmalarla, çok nitelikli çalışmalarla biz bu tüm değerlerimizi, tüm mahallelerimizi yeniden ihya edeceğiz.

YATAY DEĞİL DİK BULVARLAR

Otopark problemlerini mutlaka çözeceğiz. Çiftlik Caddesi'ni trafiğe açacağız. Çiftliğin altı üstü 2 kat otopark, üstü yaşam alanı. Samsun'un bulvarları hep yatay. Dik bulvarlarımız kaç tane var? Neredeyse hiç yok. Lise Caddesi var örneğin. Samsun’un asıl trafik probleminin sebebi yatay bulvardan ziyade dikey bulvarımızın olmaması. Bununla ilgili hayata geçireceğimiz projelerle otopark sorunu ve trafik sorununu tamamen bitireceğiz."


Yayın Tarihi: 04/03/2019