Genç'ten Samsun'u Turizm Şehri Yapacak Projeler


Genç'ten Samsun'u Turizm Şehri Yapacak Projeler

Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in Samsun'un geleceği için hazırladığı vizyon projeler büyük ilgi görürken, turizm projeleri de Samsun'u bir turizm şehri yapmayı hedefliyor.

Başkan Osman Genç tarafından turizme duyarlı bir şehir hedefiyle hazırlanan ve Yakın Gelecekte Samsun kitabında yer alan turizm projeleri de dikkat çekiyor. Başkan Genç, şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini öne çıkaracak olan turizm projeleri, Samsun'u turizmde söz sahibi yapacağını söyledi. Samsun gerek doğası, gerek denizi ve kumsalı, gerekse tarihi ve kültürel zenginlikleri ile önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğuna işaret eden Başkan Genç, Samsun'un turizmden hak ettiği payı alması için projeler geliştirdiklerini söyledi.

SAHİL PROJELERİ

Dünyada yarım milyardan fazla insanın turizm faaliyetine katıldığına vurgu yapan Başkan Genç, "Konaklama, eğlenme ve yeme içme hizmetleri turizm bölgesi için çok önemli bir yer teşkil eder. Bu ihtiyaçları karşılayan şehirler turizme duyarlı şehir olmaktadır. Biz de hazırladığımız turizm projeleri ile Samsun'un bu eksikliklerini gidermeyi hedefledik. Sahil düzenlemeleri başta olmak üzere, şehrin turizm zenginliklerini ön plana çıkaran ve konaklama, eğlenme, yeme-içme faaliyetleriyle zenginleştiren projeler ile Samsun, turizme duyarlı bir şehir olarak adından söz ettirecektir" dedi.

ÖNEMLİ TURİZM DEĞERLERİ

Samsun'un gerek doğası, gerek denizi ve kumsalı, gerekse tarihi ve kültürel zenginlikleri ile önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Başkan Genç, "Subasar ormanları, gölleri, kuş cenneti, Kızılırmak Deltası, Asarkale ve tarihi mağaraları ile Bafra, Selçuklu eserleriyle Vezirköprü, kaplıcalarıyla Havza, Gençlik Suyu, yaylaları ve gölü ile Ladik başta olmak üzere çok önemli turizm değerlerimiz var. Terme'den 19 Mayıs'a kadar kaliteli kumsallara sahip olan Samsun sahilleri, hazırladığımız projelerle turizme kazandırılabilir" diye konuştu.

ŞAHİNKAYA KANYONU

Samsun’un önemli doğal güzelliklerinden birinin de Şahinkaya Kanyonu olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Bugün her ne kadar ilgi çekmeye başlasa da, kanyon ve çevresi insan ihtiyaçlarını, beklentilerini ve turizm gereksinimlerini karşılamıyor. Bunun için bu kanyonu turizme kazandırma hedefiyle bir proje hazırladık. Proje kapsamında bungalov evler, kafe ve restaurantlar ile eğlence ve dinlenme tesisleri tasarlandı. Yine proje içinde ahşap yürüyüş yolları, cam teras ve gezinti tekneleri yer alacak. Kamp, dağcılık ve balıkçılık için de uygun olan kanyon çevresinde herkese hitap edecek tesisler olacak" şeklinde konuştu.

LADİK GÖLÜ

Samsun’un değerlendirilmeyi bekleyen bir başka doğal güzelliğinin de Ladik Gölü olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Ladik Gölü için, bu şehrin turizmine katkı sağlayacak bir proje geliştirdik. Ladik gölü tatil köyü konseptinde 2 kısım olacak. Birinci kısımda 22 adet konaklama, 1 adet sosyal tesis düşündük. İkinci kısımda ise farklı büyüklüklerde 25 adet konaklama, 2 adet sosyal tesis planladık. Bir de 500 metrelik iskele olacak. İskelede olta balıkçığı ve gezi tekneleri için yer ayrılmıştır. Gezi tekneleri restaurant olarak da hizmet verebilmektedir" ifadelerini kullandı.

EKOLOJİK KÖY VE SAĞLIK YAŞAM VADİSİ

Samsun'a turist çekecek başka projelerin de olduğunu dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi: "Çevreyle barışık, yaşam standartları yüksek yaşam alanları oluşturduk. Bunlardan biri de Ekolojik Köy. Ekolojik Köy çevreci tasarımla ekolojik mimari, yeşil üretim, alternatif enerji ve benzeri birçok yöntemden yararlanan bir modeldir. Yine ayrıca Sağlık Yaşam Vadisi, müzeler de bu şehri turizm şehri yapacaktır. Biz şehrimize hizmet noktasında sürekli proje hazırlıyoruz. İnşallah bu projeleri hayata geçirdiğimizde Samsun daha yaşanabilir ve tercih edilen bir şehir olacaktır."


Yayın Tarihi: 25/11/2018