Türkiye Cumhuriyet’inin Kuruluşuna Giden İlk Adım


Türkiye Cumhuriyet’inin Kuruluşuna Giden İlk Adım

Samsun Valisi Osman Kaymak, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Kaymak mesajında şu ifadelere yer verdi: "

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı, yüce milletimizin makûs talihini değiştiren önemli bir dönüm noktası olup, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adımdır.

“Tarihini ve kültürünü bilen; kendi milli benliğine sahip çıkan ve bu değerleri de gençlerine aktarabilen milletler, ilelebet yaşama hakkına sahip olurlar.” Bu inançla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Milletimiz; istiklal mücadelemizin her aşamasında büyük fedakârlıklar göstermiş ve gayesinden bir an olsun vazgeçmeyerek ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ anlayışı ve bilinciyle hareket etmiştir.

Gençlerimizin, bu aziz vatanın ecdadımızdan emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacağına yürekten inanıyorum. Bizler de, gençlerimize bilim ve teknolojiyi rehber edinmesini sağlayarak, sosyal ve kültürel gelişimlerini tamamlayarak; ülkemize yararlı, pozitif bilimler ve manevi değerler ile donanmış bireyler olarak hayatın her alanında etkin rol almalarına imkân vermenin gayreti içerisindeyiz.

   


Yayın Tarihi: 17/05/2020