Gençler İlimle Yükselen Medeniyetin Yolunda


Gençler İlimle Yükselen Medeniyetin Yolunda

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘İlimle Yükselen Medeniyete Yolculuk: Endülüs’ projesi kapsamında 01-08 Nisan tarihleri arasında 81 genç İspanya'yı ziyaret edecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın İlimle yükselen medeniyet olarak adlandırılan Endülüs’ün, başta İslam dünyası olmak üzere tüm dünyaya eğitim, sanat, tıp, astroloji ve birçok alandaki katkısının gençlerimiz tarafından yerinde görülmesi amacıyla hayata geçirilen  “İlimle Yükselen Medeniyete Yolculuk: Endülüs” Projesiyle gençler farklı farklı ülkeleri  ziyaret etme fırsatı buluyor. 01-08 Nisan 2017 tarihleri arasında İspanya'nın Malaga, Granada, Kurtuba, Sevilla, Toledo ve Madrid şehirlerini ziyaret edecek olan gençler Endülüs Medeniyetinin izlerini yerinde görme fırsatını da elde edecekler. Her ilden bir genç olmak üzere 81 gencin katıldığı projede El-Hamra Sarayı, Kurtuba Ulu Camii, Alcazar Sarayı, Alcazaba Eski Şehri, Sevilla Sarayı, Altın kule olmak üzere birçok tarihi ve kültürel alanlar ziyaret edilecek. 

Projede yer alacak isimler ise Gençlik Merkezleri bünyesinde yer alan “Değerler Atolyesi’ne” aktif katılım sağlayan gençler arasından belirlenecek.

Kaynak: gsb.gov.tr


Yayın Tarihi: 02/02/2017