Gençler Dünyayı Doğru Okumalı


Gençler Dünyayı Doğru Okumalı

AK Parti’li gençlerle bir araya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Biz yönetilen değil, yöneten bir gençlik istiyoruz. Gençlerimiz tribünde değil, sahada olmalı. Her gencimiz dünyadaki gelişmeleri doğru okumalıdır” dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İlçe Gençlik Kollarının toplantısına katılarak partili gençlerle bir araya geldi. İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma’nın da yer aldığı toplantıda gençleri dinleyen ve onlarla sohbet eden Başkan Genç, “İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı doğru algılamamız lazım. Her gencimiz dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumalıdır” dedi.

‘GENÇLER GELİŞMELERİ DOĞRU OKUMALIDIR’

Dünyada, Türkiye’yi ve gençleri yakından ilgilendiren önemli gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Başkan Genç, “Ülkemizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın üzerine türlü türlü oyunlar oynanıyor. FETÖ'sünden PKK'sına, Reza Zarrab'dan Halk Bankasına, Suriye'den PYD'ye kadar birçok konu ve yerden ülkemizi zor durumda bırakmak için çalışan iç ve dış güçler var. Bunlar geleceğimiz olan gençlerimizi yakından ilgilendiriyor. Her bir gencimiz, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri doğru okumalıdır. Reza Zarrab davası nedir, Suriye meselesi nedir her gencimiz bunu doğru bilmelidir” diye konuştu.

‘ÜRETTİĞİNİZ KADAR DEĞERLİSİNİZ’

Gençlerin, Türkiye’nin geleceği olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Ülkemizin geleceği gençlerimizin gücüne bağlıdır. Çünkü Türkiye'nin arkasındaki gerçek güç gençliktir. Biz yönetilen değil, yöneten bir gençlik istiyoruz. Gençlerimiz lokomotifin arkasına takılan, peşinden giden vagon olmasın, lokomotifin kendisi olsun. Tribünde izleyen değil, bizzat sahada oynayan olsun. Eğer Türkiye'yi geleceğin en önemli güçlerinden biri haline getirmek istiyorsak hem gelişmelere kör kalmamalıyız hem de üretmeliyiz, üretmeliyiz, üretmeliyiz. Çünkü bu çağda ürettiğiniz kadar değerlisiniz” şeklinde konuştu.

‘MİLLİ VE YERLİ HAFIZA’

Yerli ve milli hafızanın önemine de işaret eden Başkan Genç, “Gençlerimiz dünyanın neresinde olursa olsun, yerli ve milli düşünmek, ona göre adım atmak zorundadır. Bilginin iktidar olduğu günümüzde zihin yapısını 4'üncü düzeye çıkarmak zorundayız. Zira bu iş kaynak değil idrak sorunudur. İşte bugün ülkemizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın da bütün çabası, hedefi bu. Yani aktör ülke olmaktır. Artık top, tüfek, tank değil bilgi iş görüyor. En büyük güç, bilgidir. Onun için bilgi toplumu olma yolunda çok daha büyük gayret göstermemiz gerekir” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 04/01/2018