Gastronomi Dünyası Bafra Pidesine Bayıldı


Gastronomi Dünyası Bafra Pidesine Bayıldı

Türk Hava Yollarının ana sponsoru olduğu ACE of MICE ve GastroShow 2021 fuarında Bafra pidesini görücüye çıkaran Niyazi Kesim ünlü gurmelerin ve lezzet uzmanlarının gözdesi oldu.

Gastronomi Turizmi Derneği tarafından 28-30 Haziran tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen GastroShow 2021’de Bafra pidesi, nokul ve manda yoğurdu gibi ilimizin önemli lezzetleri ile Samsun’u temsil eden Niyazi Kesim,katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Bir süredir Bafra pidesini ulusal ve uluslararası gastronomi dünyasına kazandırmaya yönelik çalışmalar sürdüren Niyazi Kesim, ünlü şeflerin ve lezzet uzmanlarının katıldığı uluslararası gastronomi fuarı GastroShow 2021’de çalışmalarının meyvelerini almaya başladı.

Niyazi Kesim’e Ünlü Gurmelerden Tam Not

Gastronomi dünyasının önemli şef ve yöneticilerinin katıldığı fuarda, Dünya Gastronomi Derneği Başkanı Erik Wolf, Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Master Chef programının ünlü şefi Somer Sivrioğlu, ünlü gurme ve televizyon yapımcısı Sahrap Soysal, tanınmış şeflerden Haldun Tüzel, Karaköy Güllüoğlu Baklavaları sahibi Nadir Güllü, Ekmek Dünyası dergisi editörü Süleyman Çakır, Milliyet gazetesi Favori Lezzetler şef ve yazarlarının ziyaret ettiği Bafra pidesi standında Niyazi Kesim Samsun ilini başarıyla temsil ederek tam not aldı.

Bürokrasiden Bafra Pidesine Yoğun İlgi

Ülkemizin gastronomisiyle ön plana çıkan şehirlerinin Büyükşehir Belediye Başkanlarından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’nin yanı sıra İstanbul İl Jandarma KomutanıTuğgeneral Nuh Köroğlu, Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel de Niyazi Kesim standını ziyaret ederek Samsun’un yöresel ürünlerine hayran kaldıklarını belirttiler.

Samsunlular da Niyazi Kesim’i Yalnız Bırakmadı

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Başkanı Kaya Aşçı, Aktris Tiyatro Oyuncusu Sevinç Erbulak,Samsun North Point Otel Genel Müdürü Berkant Karabulut, Samsunlu ünlü Marka Mühendisi Ömürden Sezgin gibi birçok Samsunlu standı ziyaret etti.

Yoğun İlgi Üzerine Niyazi Kesim Türkiye’ye Açılıyor

Son yıllarda Bafra pidesine gösterilen yoğun ilgi üzerine 1,5 yıldır sürdürdüğü altyapı çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu belirten Niyazi Kesim, lezzet kalitesini bozmadan gerçekleştirilecek merkezi üretim modeli ile tüm Türkiye’de bayilik yapılanma çalışmalarını çok yakındatamamlayacağının müjdesini verdi.

 


Yayın Tarihi: 01/07/2021