“Galip Sayılır Bu Yolda Mağlup”


“Galip Sayılır Bu Yolda Mağlup”

Samsunspor Kupaya veda etti

Yılport Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında 3-2 yenildiği Çaykur Rizespor’a kendi evinde 1-1 berabere kalarak kupadan elendi.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ikinci maçında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçını değerlendirdi.

Sağlam, “Oyuncularımız turu geçmek için ellerinden gelen üst düzey mücadeleyi ortaya koydular. 10 kişiyle rakip üzerinde müthiş bir baskı kurduk. Sonuç itibariyle elendik. Ben oyuncularımıza ve taraftarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Maça iyi başladıklarını belirten Sağlam, “Bugün amacımız, ilk maçtaki özellikle ilk yarının son 10 dakikası ile beraber yaklaşık 60 dakikalık iyi oyunun ve sonrasında attığımız 2 golle maçı 3-2’e getirdiğimiz karşılaşmanın sonucunda bugün o oynadığımız maçın üzerine iyi bir maç oynayıp, turu getirecek skoru elde etmek istedik. Bugünkü maça çok iyi başladık. İlk yarıda oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. Direkten dönen topumuz oldu. Rakip Çaykur Rizespor kalemize hiç gelmedi. İkinci yarıya yine iyi başladı. Oyunun kontrolünü aldık. Biraz daha ofansif anlamda üretken olmaya başladık. Rakip kaleye şutlar attık. O ara çok gereksiz bir kırmızı kartla maalesef eksik kaldık. Sonrasında kısa bir dönem Çaykur Rizespor kontrolü eline aldı ve o arada golü yedik. Golden sonra tekrar maçı bırakmadık” diye konuştu.

Oyuncularının çok iyi mücadele ettiğini belirten Ertuğrul Sağlam, “Oyuncularımız turu geçmek için ellerinden gelen üst düzey mücadeleyi ortaya koydular. Golü bulduk. Sonrasında 3-4 tane net pozisyon bulduk. Onları değerlendiremedik. 10 kişiyle rakip üzerinde müthiş bir baskı kurduk. Sonuç itibariyle elendik. Ama bizim toplumumuzda şöyle bir tabir vardır. Galip sayılır bu yolda mağlup. Öyle bir maç oynadık. Bir takım elenirken taraftarları ve izleyenleri ancak bu kadar mutlu eder. Ben oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Onlarda maçı hiç bırakmadılar. Takımı her saniye maçın içerisinde tuttular” şeklinde konuştu.

STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Serkan Tokat, Mehmet Cem Satman, Mustafa Sönmez
YILPORT SAMSUNSPOR: Furkan, Caner, Nuri, Ramazan, Erkam, Onur (Dk. 62 Atabey), Ferhat (Dk. 77 Gökhan Alsan), Enes İslam, Oğuz, İlyas Kubilay (Dk. 62 Guido), Ahmethan
ÇAYKUR RİZESPOR: Tarık, Attamah, Atakan, Scepovic, Emir Han, Barış (Dk. 77 Eren), Dimitrios, Burak, Oğuz Kaan (Dk. 84 Montassar Talbi), Orhan, Muhammet (Dk. 68 Samudio)
GOLLER: Dk. 56 Scepovic (Çaykur Rizespor) – Dk. 85 Ahmethan (Yılport Samsunspor)
SARI KARTLAR: Muhammet, Dimitris, Burak (Çaykur Rizespor), Ahmethan, Caner, Oğuz, Furkan, Nuri (Yılport Samsunspor)
KIRMIZI KARTLAR: Dk. 53 Enes İslam İlkin (Yılport Samsunspor)
 


Yayın Tarihi: 17/12/2019