Süper Lig'in 59. Sezonu Başladı


Süper Lig'in 59. Sezonu Başladı

Spor Toto Süper Lig'in Turgay Şeren adı verilen 59. sezonu 19 Ağustos 2016 günü oyanan Adanaspor - Bursaspor maçıyla başladı. Yeni sezonun ilk maçında Bursaspor, Adanaspor'u 2-1 mağlup etti. Bursaspor'un gollerini 57. dakikada Ertuğrul Ersoy ve 82. dakikada Batalla, Adanaspor'un golünü 24. dakikada Renan Diniz attı.

İlk sezonunda Fenerbahçe'nin, son sezonunda ise Beşiktaş'ın şampiyon olduğu lig tarihinde mutlu sonla en çok kucaklaşan takım, 20 şampiyonluğu bulunan Galatasaray. Sarı-kırmızılı takımı 19 şampiyonlukla Fenerbahçe takip ediyor. Beşiktaş'ın 14, Trabzonspor'un 6, Bursaspor'un da 1 şampiyonluğu var. Bu beş şampiyonun yanı sıra yeni sezonda Adanaspor, Akhisar Belediye, Alanyaspor, Antalyaspor, Atiker Konyaspor, Çaykur Rizespor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Medipol Başakşehir ve Osmanlıspor ligde mücadele edecek.

TFF Yönetim Kurulu'nun oybirliğiyle merhum başkanlardan Turgay Şeren'in isminin verilmesini kararlaştırdığı Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu, 19 Ağustos günü başladı.

Kaynak: tff.org


Yayın Tarihi: 19/08/2016