Galibiyet Liderliği Getirdi


Galibiyet Liderliği Getirdi

Yılport Samsunspor, ikinci yarının ilk haftasında kendi sahasında karşılaştığı Gümüşhanespor’u Gökhan Alsan (2) ve Atabey Çiçek’in golleriyle 3 – 0 mağlup ederek grubunda liderliğe yükseldi.

STAT: 19 Mayıs

HAKEMLER: Batuhan Gültek, Sezgin Altun ve Eren Özçelik

YILPORT SAMSUNSPOR: Nurullah, Caner, Recep Burak, Gökhan Meral, Erkam Reşmen, Guido (Dk. 61 Halil İbrahim Çolak), Gökhan Alsan, Ferhat Çulcuoğlu, Bahattin, İlyas Kubilay Yavuz (Dk. 72 Oğuz), Atabey (Dk. 80 Ramazan)

GÜMÜŞHANESPOR: Ogün, Mehmet Menderes (Dk. 88 Tekin), Hasan (Dk. 90 Batuhan), Raif, Burak Demireğen, Mert, Tuğay, Sancar, Muharrem Efe (Dk. 84 Murat Kayalı), Furkan Mızrak, İlke

GOLLER: Dk. 38 Atabey, Dk. 44 ve Dk. 68 Gökhan Alsan (Yılport Samsunspor)
SARI KARTLAR: İlyas Kubilay Yavuz, Recep Burak Yılmaz, Gökhan Meral (Yılport Samsunspor), Burak Demireğen (Gümüşhanespor)

Ertuğrul Sağlam; “Zirvede olmanın bir bedeli var”

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, 3-0 kazandıkları Gümüşhanespor maçını değerlendirdi. Ertuğrul Sağlam, “Dün rakibimizin aldığı sonuçtan sonra kazandığımız takdirde yaklaşık 1,5 yıllık aradan sonra lider olmanın keyfini yaşayacaktık. Gümüşhanespor’un da içinde bulunduğu durum, yaşadığı sıkıntılar onlar adına olumsuz bir durum oluşturuyor. Maçtan önce oyuncularımızla şunu paylaştık, bu gibi durumlar bazen bir takım için ekstra motivasyon unsuru da oluşturabiliyor. Dün Zonguldak Kömürspor’un yaşadığı gibi. Onur ve haysiyet mücadelesi devreye girdimi insan haklı güçler ortaya çıkarabiliyor. Bugün de oyuncularımızın dikkatini bu doğrultuda çekmeye çalıştık. Başlangıç biraz zor oldu. Tüm hattıyla kapanan bir takım, biraz çözmek için girişimlerimiz oldu ve devrenin sonuna doğru 2-0’lık skoru yakaladık. İkinci yarı da oyuncularımız 2-0’lık skorun verdiği rahatlıkla maçı rölantide götürdüler. Şimdi öyle oyunlar oynuyoruz ki, belki 1 puan, belki 2 puan, belki de şampiyonu averaj belirleyecek” dedi.

Zirvede olmanın bir bedeli olduğunu belirten Ertuğrul Sağlam, “Puan kaybına tahammülümüzün olmadığı, kesinlikle 3 puanı alıp, ‘Samsun’un, taraftarın, camiamızın çok istediği yere gelelim ve bundan sonra da inşallah böyle kalalım’ beklentisiyle çıktığımız maçtı. İstediğimize ulaştık. Şu anda averajla da olsa ligin lideriyiz. Ama zirvede olmak bir bedel gerektiriyor. Bundan sonraki dönemde bulunduğumuz yerin kıymetini bileceğiz. Samsunluyum ve Samsunsporluyum diyen herkes bundan sonraki dönemde daha fazla sorumluluk alacak, daha fazla çalışacak, birbirimize daha fazla sahip çıkacağız ve bu bedeli ödeyeceğiz. Sonucunda da hepimizi mutlu edecek şampiyonluğa ulaşacağız” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 12/01/2020