‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ Projesine Rekor Başvuru


‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ Projesine Rekor Başvuru

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından başlatılan ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesine üretici ve işçi kayıtları tüm hızıyla devam devam ediyor.

Ordu’da klasik belediyecilik dışına çıkarak 7’den 70’e herkesi kucaklayan projeleri hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıllarda başlattığı ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesi ile üreticilere kolaylık sağlıyor. Bu kapsam da geçtiğimiz ay başlatılan ve fındığın yerli işçiler tarafından toplatılması projesine başvuru ve kayıtlar sürüyor. Fındığı yerli işçiye toplatmak isteyen bahçe sahipleri ve işçiler Ordu Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile bir araya geliyor.

Ordu’nun en önemli tarım ürünü olan ve Türkiye’nin ihracatında büyük paya sahip olduğu fındıkta hasat dönemi öncesi üreticileri en çok düşündüren ise işçi bulma konusu oluyor. Sosyal belediyeciliğe büyük önem veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği üretici ile işçiyi buluşturan ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesiyle üreticilere bu anlamda büyük kolaylık sağlarken vatandaşlara da istihdam imkânı sunuyor.

4 BİN 100 KİŞİ ŞİMDİDEN BAŞVURDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında geçen yıl başvuru yapanlar ve yeni başvuru yapan üreticiler dâhil olmak üzere 115 bahçe sahibi başvuruda bulundu. İşçi olarak başvuruda bulunanlar 4 bin 100 oldu.

“HASAT ÖNCESİ TALEP ARTARAK DEVAM EDİYOR”

“Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın” projesinin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, projeden yararlanmak isteyen bahçe sahipleri ve işçilerin kayıtlarını biran önce yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Projenin Ordu’da benimsendiğine dikkat çeken Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, “ Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesi artık üreticilerimiz ve yerli işçilerimiz tarafından benimsendi. Ordu’nun 19 ilçesinden bu proje için bütün vatandaşlarımız yararlanabilir veya işçi olmak için başvuruda bulunabilirler. Bu proje aynı zamanda büyük bir miktarda paranın il dışına çıkmasını önlerken ayrıca istihdama da önemli katkılar veriyor” dedi.

“BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR”

Projeye başvuruların devam ettiğini belirten Asım Suyabatmaz, “Bu çalışmadan fındık bahçesi sahipleri, fındık hasat işçileri ve fındık hasat işçisi olmak isteyenler yararlanabilecek. Fındık bahçesi sahipleri, işçiler ve işçi olmak isteyenler, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 444 1 052 numaralı hattı arayıp, platform merkezine ulaşarak kayıt ve talep oluşturacak. Fındık sezonu boyunca sürecek olan başvurular için hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında 444 1 052 numaralı hat aranarak yapılabilecek” ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 25/07/2021