YEDAŞ 3 Saniyede Tüketicilere Cevap Veriyor


YEDAŞ 3 Saniyede Tüketicilere Cevap Veriyor

Özelleştirme sonrasında tüketici memnuniyeti odaklı bir yaklaşımla elektrik dağıtım ve şebeke yönetim faaliyetlerine yürüten YEDAŞ, iletişim kanallarında yaptığı geliştirmeler ve profesyonel kadrosuyla hizmet kalitesini daha ileriye taşıyor. 160 kişilik tüketici temsilcisi ekibi ile 186 Çağrı Merkezine ulaşan tüm çağrılara 3 saniye gibi kısa sürede cevap veriyor. 

YEDAŞ Tüketici Hizmetleri Çözüm Merkezi, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Hakkındaki Merak Edilenleri Cevaplandırıyor

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya il, ilçe ve kırsalında 3 milyon 200 bin kullanıcıya elektrik enerjisini kaliteli ve sürekli bir şekilde ulaştırmak için şebeke ve teknoloji yatırımları yapan YEDAŞ, tüketici memnuniyetine büyük önem veriyor. Bu kapsamda deneyimli ve uzman operatörlerden oluşan Çağrı Merkezi ekibi, kullanıcıların elektrik dağıtım hizmetleri hakkında bütün soru ve cevaplarına hızlı bir şekilde cevap veriyor. 186 Çağrı Merkezi çalışanları 7/24 kullanıcılara, ilave tesis, bakım onarım, AG ve YG enerji müsaadesi talepleri; aydınlatma, kolon kesme – açma, aydınlatma, abonelik, kaçak – usulsüz elektrik kullanımı, sayaç, faturalama, kamulaştırma işlemleri hakkında detaylı bilgi veriyor. Talep ve şikayetleri sisteme kaydederek çözülmesi yönünde aksiyon alınmasını sağlıyor. İlgili birimlere yönlendirdiği bildirimler hakkında yapılan işlemler ve süreç hakkında tüketicileri aydınlatıyor.

2018 Yılı YEDAŞ 186 Çağrı Merkezi Ulaşılabilirlik Seviyesi %99,83

Kullanıcıların, Tüketici Hizmetleri Çözüm Merkezi’ne hızlı ve kolay bir şekilde ulaşması için iletişim kanallarına yenilerini ekleyen YEDAŞ, 0536 10 60 186 WhatsApp hattına ve www.yesilirmakedas.com internet adresinde yer alan WebChat alanına gelen başvuruları, anlık takip ederek, fotoğrafları, lokasyon bilgilerini değerlendirip anında geri dönüş yapıyor. Bu sayede, 2018 yılı ulaşılabilirlik seviyesi %99,83 olarak gerçekleşen YEDAŞ, teknoloji, uzman insan kaynağı yatırımı ile de tüketicilerin memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı ve bu başarıyı sürekli hale getirmeyi hedefliyor.

YEDAŞ Şebeke Güçlendirme için Yaptığı Planlı Kesintileri SMS ile Önceden Bildiriyor

YEDAŞ, şebeke bakım onarım, yeni tesis yatırım faaliyetleri sırasında mevzuata uygun şekilde gerçekleştirdiği planlı elektrik kesintilerini de 186 Çağrı Merkezi kanalı ile duyuruyor. Çağrı Merkezini arayan tüketiciler, IVR sistemi üzerinden yaşadığı bölgede yapılacak planlı kesintileri öğrenebiliyor. Ayrıca www.yesilirmakedas.com internet adresinde yer alan “Planlı Kesinti SMS Talebi” formunu dolduran kullanıcılara, yaşadığı bölgedeki planlı elektrik kesintileri hakkında 48 saat öncesinden mesajla bilgilendirme yapıyor. Form ile ad, soyad, telefon numarası, e-mail adresi, ikamet adresi bilgilerini Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uygun şekilde sisteme kaydediyor. Coğrafi Bilgi Sistemi ile entegre olan sistem sayesinde tüketiciye planlı elektrik kesintisi saatini, nedenini SMS veya e-mail yoluyla iletiyor.


Yayın Tarihi: 09/04/2019