Eyüp Elmas Samsun Ticaret Borsası’nı Ziyaret Etti


Eyüp Elmas Samsun Ticaret Borsası’nı  Ziyaret Etti

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı, Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı, Kalkınma Dairesi Eski Başkanı Eyüp Elmas, Samsun Ticaret Borsası’nı  ziyaret etti.

Eyüp Elmas, Samsun ile ilgili hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır’a bilgi verdi.

Şehrin kalkınması gelişmesinde sanayi ve ticaretin önemine vurgu yapan Elmas; ‘’Her zaman sanayicinin ve yatırımcının yanında olacağız, Yeter ki bu şehre yatırım yapılsın’’ dedi.

Havza Bekdiğin’de içerisinde 6 tane ihtisas OSB bulunan kompakt bir projeyi hayata geçireceklerini belirten Eyüp Elmas şunları söyledi;

‘’Havza Bekdiğin’de bir OSB projesi var, ancak burası karma OSB olarak projelendirildi. Bir şehirde sanayinin önünü açmak istemiyorsanız adına karma OSB dersiniz. Biz burayı ihtisas OSB olarak Samsun’a kazandıracağız.

İhtisas OSB projelerinin  İçerisinde ihtisas yan sanayisi, Teknoparkı, sürekli eğitim merkezi olur, ihisasasların dışındaki sektörler için de bir yer ayırırsınız orası da karma OSB olur.

Ben, nasip olursa göreve geldiğimde Havza Bekdiğin’de 6 tane ihtisas OSB çalışmasını başlatacağım. Oraya ulaşımı ben Büyükşehir Belediyesi olarak taahhüt ediyorum, bir şehir içi ulaşım bedeli ile çalışanları oraya ulaştıracağım. Gerekirse içme suyu ve altyapı hizmetleri gibi belediyenin bazı hizmetlerinden de ücret almayacağım. Yeter ki bu şehre yatırım yapılsın.

Bu 6 tane ihtisas OSB’nin tam ortasında Uluslararası Samsun Teknik Üniversitesi olacak. Üniversitenin hocaları fabrikaların danışmanları, öğrencileri fabrikaların part-time çalışanı, fabrikaların mühendisleri ve ustaları üniversitenin fahri hocaları olacak. Burası Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı kapsamında tam bir kompakt sanayi üssü olacak.

Samsun’da her üniversiteyi bitiren 20 bin öğrencimizin ülkemizde ve şehrimizde kalmasını sağlamak için bu şehirde onlara iş alanları hazırlamalıyız. Bu gibi projelerle gençlerimize istihdam oluşturacağız.

Nasip olur da göreve gelirsem bunları çok kısa zamanda hayata geçireceğim, Samsun’da kısa zamanda değişimi yaşatacağım’’

Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır da Eyüp Elmas’a ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti belirterek başarı dileklerinde bulundu.

 


Yayın Tarihi: 05/01/2024 - 19:19