Evet Diyecek O Kadar Çok Sebep Var ki


Evet Diyecek O Kadar Çok Sebep Var ki

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Yıldırım, partililerin yoğun tezahüratı nedeniyle konuşmasına bir süre başlayamadı ve "Bunlar beni konuşturmayacaklar anlaşıldı" diyerek espri yaptı.

Anadolu'nun bütün renkleri, bütün desenlerinin rengârenk burada olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bir dakika sessizlik istiyorum. Bir anlaşma yapalım, görevimizi tamamlayalım sonra bol bol coşalım. Evet mi?" diye sordu. Yıldırım, salondan "evet" karşılığını aldı.

Yıldırım, Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüdüğünün altını çizerek, bu kutlu yürüyüşün en önemli adımlarını attıkları bir dönemden geçtiklerini söyledi. Yıldırım, milletin duasıyla Türkiye'nin aydınlık geleceğini inşa ettiklerini, gece gündüz demeden, durup soluklanmadan, milletin istikametinde, millet için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Türkiye'nin bütün il, ilçe ve köylerinin nabzını tuttuklarını aktaran Başbakan Yıldırım, 79 milyonun hissiyatına kulak verdiklerini, yurt dışındaki vatandaşları da ihmal etmediklerini anlattı.

BACASI TÜTEN SİYASET OCAĞI

AK Parti'nin, Türkiye'nin her köşesinde bacası tüten bir siyaset ocağı olduğunu dile getiren Yıldırım, kendilerinin de bu siyaset ocağından çıkan sesleri duymak için geçen hafta içinde ilçe başkanları, daha sonra belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini anımsattı. Yıldırım, 16 Nisan halk oylamasının üzerinde etraflıca durduklarını ifade etti.

Binali Yıldırım,  son yıllarda, hemen hemen her alanda gelişen, büyüyen, istikrarlı bir Türkiye bulunduğunu, ekonominin büyüdüğünü vurgulayarak, "Bölünmüş yollar, köprüler, üniversiteler, adalet sarayları, okullar, havaalanları, hızlı demiryolları, metrolar, tüp geçitler, limanlar, şehir hastaneleri, eserler ardı ardına hizmete alınıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin özlemle beklediği asırlık projeleri, Marmaray, Avrasya, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Ovit Tüneli ve daha nice, niceleri. 3. ve dünyanın en büyük havalimanı. Şimdi de inşallah 18 Mart'ta dünyanın ayaklar arası açıklığı en büyük köprüsünü; Çanakkale Köprüsü'nün temelini atıyoruz, hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

VATANDAŞ EVET MÜHRÜNÜ VURACAK, İŞİ BİTİRECEK

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin, muasır medeniyetler seviyesi hedefine bu vizyonla ilerlerken mevcut anayasanın, artık milletin beklentilerini karşılamakta yetersiz kaldığına dikkati çekti.

Yıldırım, "Hep söyledik yine söylüyoruz; bu anayasa 1982 model, yolda kalıyor, tekliyor. Hayırcılar, 'Bir ittirirsek çalışırız belki' diyor. Çalışmaz kardeşim, milleti boşuna yormayın. Vatandaş 16 Nisan'da sandığa gidecek, darbe ürünü bu anayasayı değiştirecek, evet mührünü vuracak, işi bitirecek" dedi.

Başbakan Yıldırım, "Vesayetin her türlüsüne dur demek için", "Milletin üstünde bir güç kabul edilmemesi için", "Daha geniş temsil gücü olan bir Meclis için", "Bağımsız, tarafsız yargı için", "Gençlerin siyasete atılması için", "Etkili yürütme, etkili demokrasi için", "Gençlerin sesinin daha gür çıkması için", "Kutuplaşma değil kucaklaşma için", "Çatışma değil uzlaşarak çalışma için" ifadelerinin ardından salonda bulunanlardan "evet" yanıtını aldı. Yıldırım, "Evet diyecek o kadar çok sebep var ki... Ben sadece birkaç tanesini söyledim. Evette, bereket var " değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: basbakanlik.gov.tr


Yayın Tarihi: 13/02/2017