Vali Kaymak’tan ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ Kutlama Mesajı


Vali Kaymak’tan ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ Kutlama Mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Muhtarlık müessesesinin toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirten Vali Kaymak mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Ülkemizde, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmekte olan ve yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından biridir.

Bu müessesenin vazgeçilmezi olan muhtarlarımız, devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmek suretiyle bir yandan temsilcisi oldukları köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Halkımızın ilgisine mazhar olmak, muhtarlarımıza büyük sorumluluklar yüklemektedir. Şehrimizin her alanda gelişmesinde, kalkınmasında muhtarlarımızın rehberliğine, düşüncelerine ihtiyacımız var. İnanıyorum ki her bir muhtarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle çalışmalarını sürdürecektir.

Halkımızın mahallelerimizdeki temsilcisi olan muhtarlarımızın ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum." 


Yayın Tarihi: 18/10/2019