YEDAŞ Kosova'ya Model Oluyor


YEDAŞ Kosova'ya Model Oluyor

2011 yılından bu yana Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop illerinde, özel sektör mantığı ile sürekli gelişim ve müşteri memnuniyeti odaklı elektrik dağıtım hizmeti sunan YEDAŞ; iyi iş uygulamaları ve saha çalışmaları ile Kosova Elektrik Dağıtım’a (KEDS) örnek oluyor.

KEDS Çalışanları ile Kayıp - Kaçağın Önlenmesi Amacıyla Yapılan Çalışmalar Paylaşıldı

YEDAŞ çalışanları, Kosova Elektrik Dağıtım’ da (KEDS) farklı birimlerde görev yapan 5 kişilik ekiple, elektrik dağıtım kalitesini artırmak için hayata geçirdiği çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. YEDAŞ SCADA sisteminin, çalışma prensipleri ve prosedürleri, dağıtım sistemi alt yapısı, kayıp / kaçak tespit yöntemleri, kayıp / kaçak hesaplama prosedürleri, konularında eğitim verildi. Saha çalışmalarının denetlenmesi sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve kayıp kaçak yönetimine yönelik örnek uygulamalar gösterildi. Türkiye’de elektrik dağıtım sektörü, yıllar itibariyle Türkiye’de ve dağıtım şirketleri bazında ortalama kayıp/kaçak oranları, kaçak elektrik tespit süreci, teknik kayıpları ve kaçak kullanımı azaltmak için yapılan çalışmalar, OSOS uygulamaları, tarımsal sulama abonelerinin panolarında yapılan iyileştirmeler anlatıldı. Özellikle kayıp kaçak sürecinin yönetimi ve önlenmesi amacıyla yapılan teknoloji uygulamaları ve saha çalışmaları paylaşıldı. Samsun ve Bafra’da saha gezileri yapıldı. Yüksek tüketimli bazı abonelerin panoları ziyaret edilerek kayıp/kaçak tespit işlemleri, uygulamalı olarak anlatıldı.

Hayata Geçirdiğimiz İyi Uygulamaların, Elektrik Dağıtım Sektörüne Katkı Sağlamasını Hedefliyoruz

Kosova Elektrik Dağıtım (KEDS) çalışanlarını misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, “Hayata geçirdiğimiz iyi uygulamaların, sektöre katkı sağlamasını hedefliyoruz. Kosova Elektrik Dağıtım (KEDS) çalışanları ile iyi iş uygulamalarımızı paylaşmak amacıyla bir araya geldik. Özellikle kayıp kaçağın önlenmesi amacıyla saha ve izleme sistemleri uygulamalarımız hakkında çeşitli eğitimler verdik. Teknik kayıpları önlemek amacıyla sahada yaptığımız şebeke bakım, onarım yenileme çalışmaları hakkında yaptığımız çalışmaları paylaştık. Kaçak elektrik kullanımının önlemeye yönelik uygulamaları anlattık. ” dedi.   


Yayın Tarihi: 14/06/2017