Vodafone 4,5 G’yi Ekonomi Zirvesi’ne Taşıdı


Vodafone 4,5 G’yi Ekonomi Zirvesi’ne Taşıdı

Dijital bağlantılı yaşamı bireyler için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefleyen Vodafone’un ülkenin dört bucağını 4.5G ile tanıştırmak amacıyla yola çıkardığı “4bucakG” TIR’ının yeni durağı, Türkiye’nin en önemli ekonomi buluşması olarak bilinen Uludağ Ekonomi Zirvesi oldu. 1 Nisan’da hizmete girecek 4.5G teknolojisi öncesinde tüketicilere 4.5G deneyimi yaşatmayı hedefleyen Vodafone’un özel teknolojilerle donattığı “4bucakG” TIR’ı, zirve katılımcılarına 4.5G hızını 1 Nisan’dan önce deneme imkânı sundu. Böylece zirve tarihinde bir ilk’e de imza atan Vodafone, 4.5G için düzenlediği Türkiye turuyla Nisan sonuna kadar 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

4.5G’yi Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne getirdik

4.5G teknolojisini Türkiye’nin dijital tarihinde bir dönüm noktası olarak değerlendirdiklerini, hem sektörün hem de ülkemizin 4.5G ile mobil iletişimde çağ atlayacağını belirten Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şunları söyledi:

“Telekomünikasyon sektöründe yeni bir dönemin başlangıcı olacak 4.5G ile ülkemizin global ekonomide rekabetçi bir konumda olması için son derece önemli bir adım atıyoruz. Herkesin hayatında köklü değişiklikler yaratacağına inandığımız 4.5G teknolojisine çekirdek şebekemiz, SIM kartlarımız, akıllı cihazlarımız, mağazalarımız, insan kaynağımız ve global deneyimimiz dahil her anlamda hazırız. Özellikle global deneyimimizi çok önemsiyoruz. Bugün 20 ülkede 4G, 5 kıtada ve 15 ülkede ise 4.5G hizmeti veriyoruz. Şimdi de 4.5G teknolojisindeki bu deneyimimizi Türkiye’ye taşıyarak 81 ilimizde en ücra köşeye kadar en iyi hizmeti vermeyi ve herkesi 4.5G teknolojisi ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedefle özel teknolojiler kullanarak tasarladığımız ‘4bucakG’ isimli TIR’ımızın yeni durağını Uludağ olarak belirledik. Vodafone ‘4bucakG’ TIR’ı ile Uludağ Ekonomi Zirvesi katılımcılarına 4.5G’yi 1 Nisan’dan önce deneme imkânı sunduk. TIR’ımızı ziyaret eden zirve katılımcılarına 4.5G teknolojisini tanıtıp deneyimlettik. Vodafone olarak, ülkemiz için değer yaratma vizyonumuz çerçevesinde yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz.”

4.5G için özel olarak donatıldı

Vodafone “4bucakG” TIR’ında ziyaretçilere 4.5G’nin 3G’den farkı anlatılarak 4.5G dünyası hakkında kapsamlı bilgi sunuluyor. Kullanıcılar, Vodafone SüperNet 4.5G’nin avantajlarını 4.5G hızıyla deneyimlerken, Spotify köşesinde 4.5G hızında müzik, Gameloft köşesinde ise 4.5G hızında oyun deneyimi yaşıyorlar. Ayrıca, sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift ile oyun oynayarak bu anları 4.5G hızıyla paylaşabiliyorlar. Diğer yandan, 360 Stand köşesinde ise kullanıcıların SIM kart, akıllı cihaz ve izinli geçiş kontrolleri yapılarak 4.5G teknolojisine hazır olup olmadıkları konusunda bilgi veriliyor ve 4.5G’ye hazır hale gelmeleri için gerekli yönlendirmeler yapılıyor. Vodafone “4bucakG” TIR’ı hakkında ayrıntılı bilgi için www.4bucakg.com sitesi takip edilebiliyor.


Yayın Tarihi: 25/03/2016