YEDAŞ'a 'Kurumsal Risk Yönetim Belgesi'


YEDAŞ'a 'Kurumsal Risk Yönetim Belgesi'

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop illerinde 'Sürdürülebilir' anlayışı ile hizmetlerine devam eden, YEDAŞ, yoğun hazırlık dönemi sonrası 2 aşamalı denetimi başarıyla geçirerek, Sektöründe 'Kurumsal Risk Yönetim Belgesi'ni alan ilk 'Elektrik Dağıtım Şirketi' oldu

YEDAŞ, içinde bulunduğumuz pandemi döneminde de stratejik olarak gelişmeye devam ederek sektöründe ilklere imza atmaya devam ediyor. Hiç bitmeyecek mükemmellik yolculuğunda, başarıları ile hızla ilerleyen YEDAŞ, Şirketine kazandırdığı yönetim sistemleri sertifikalarına bir yenisini daha ekledi. Yoğun çalışmalar yaparak şirket içerisinde risklerini belirleyen ve bu risklere göre aksiyon planları hazırlayan YEDAŞ, tüm bu çalışmalar sonrasında elektrik dağıtım sektöründe ISO 31000: 2018 Kurumsal Risk Yönetim Sistemi Standardını alan ilk ve tek şirket oldu. Alınan bu önemli belge ile başarılarını devam ettiren YEDAŞ, risk yönetim politikasıyla tüm yöneticilerinin her türlü kararlarında ve faaliyetlerinde riski bir faktör olarak ele almasının ve henüz işin başında seçenekleri değerlendirerek risk odaklı hareket edilmesinin sürekliliğini sağladı.

DENETİM ŞİRKETİ'NDEN ÖVGÜ

YEDAŞ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora ve yöneticilerin de katıldığı 2 günlük toplantıda 'Belgelendirme' hizmetleri sunan Cicert şirketinin baş denetçileri, kurumun 'Yönetim Sistemleri'ne tam not verdi.

SORUMLUĞUMUZ GEREĞİ

Uluslararası standart ailesinin üyesi olan ISO 31000: 2018, gelecekte oluşabilecek zor koşulları öngören, hedefleri gerçekleştirme olasılığını artıran, zaman tasarrufunu sağlayan, riskler ortaya çıkmadan önlem alınmasını kaynak israfını önleyen ve proaktif yönetimi teşvik eden bir sistem olarak biliniyor. Elektrik Dağıtım sektöründe bu belgeyi alan ilk şirket olmanın gururunu yaşayan YEDAŞ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora; YEDAŞ'ın kaliteli ve sürdürülebilir hizmetlerini Kurumsal Risk Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanarak kanıtladı. Özellikle dünyanın etkilendiği, COVID-19 pandemisini yaşadığımız bugünlerde ani değişiklikler karşısında hızlı ve doğru aksiyon almanın, olası değişimlere adapte olmanın önemini gördük. "Sürdürülebilirlik anlayışı ile hedeflerimize ulaşmadaki önemli unsurlar arasında yer alan Kurumsal Risk Yönetim Sistemi'ni kurarak üzerimize düşen sorumlulukları da yerine getiriyoruz. Risk yönetim yaklaşımı YEDAŞ’ın kurumsal kültürünün bir parçası haline geldi. Sürekli takip edilerek sürdürülebilir olacağının taahhüdünü veriyoruz’’ dedi.


Yayın Tarihi: 04/01/2021