Başkan Yılmaz, ”Gecem, Gündüzüm Samsun”


Başkan Yılmaz, ”Gecem, Gündüzüm Samsun”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kadın girişimci Esra Akkaya’nın Kavak’ta hayata geçirdiği Akkaya Yufkacılık’ın açılışını yaptı. Yılmaz açılışta yaptığı konuşmada, ”Gecem, gündüzüm, bütün dünyam olan Samsun’un geleceği için çalışıyorum” dedi.

SAMSUN’DA HER SEKTÖRE KADIN ELİ DEĞİYOR

Ekonominin canlanmasında kadın girişimcilerin katkısının büyük olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “20 sene önce Kavak’ta bir yerde sohbet ederken konuşmalarda “Hanımın birisi gitmiş KOSGEB’ten girişimcilik belgesi almış. Sonra hibe almış. Gitmiş bir yer açmış, yeni bir iş kurmuş, insanlara iş veriyor’ gibi cümleler geçseydi, ‘Hanımın ne işi var böyle işlerde. Erkekler bile bu işleri başaramıyor da hanımlar nasıl başaracak.’ demezler miydi? Türkiye’deki bu sosyolojik değişimi gözden ırak tutmamamız lazım. Sadece Kavak’ta değil. Samsun’umuzun, Türkiye’mizin her yerinde KOSGEB kurslar düzenleyerek özellikle ilk işini kuracak olanlara büyük destek sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde Çarşamba’da KOSGEB’in düzenlediği girişimcilik kursunun sonunda sertifikalarını verdiğimiz 40’a yakın kardeşimiz vardı. Bunların yarısından fazlası hanımdı. Kimi kuaför, kimi parfümeri, kimi el emeği göz nuru el işlerini satmak için bir dükkan, kimisi ise konfeksiyon açıyor. Hanımlarımız artık hayatın her yerindeler. Hayatın kazanılması ile ‘İlgili tırnaklarıyla hayata tutunmak’ denir ya, onu yapmaya çalışıyorlar. O bakımdan Esra kızımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Allah muvaffak etsin. Muvaffakiyeti hepimize bağlı. Hanım kardeşlerim sizler evde erişte yapmayın, Esra’ya telefon açın. ‘Esra hanım Erişte gönderir misiniz?’ deyin. Arayın yufka isteyin, pıtıl isteyin. Esra seve seve gönderir” açıklamalarında bulundu.

GECEM GÜNDÜZÜM, BÜTÜN DÜNYAM SAMSUN

Samsun için gece gündüz demeden çalıştığını belirten Başkan Yılmaz, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak ve şahsım adına Samsun’umuzu Türkiye’nin en gelişmiş ve huzurlu şehri yapma yönünde mücadele ediyoruz. Benim gecem, gündüzüm, bütün dünyam, bütün hayatım Samsun. Samsun’u gelişmiş, modern bir Türkiye şehri yapmak için uğraşıyorum. Kentimizin 81 il içinde en gelişmiş, en temiz 5 şehir arasında yer alması için çalışıyoruz. Adeta gecemi, gündüzümü birleştirerek bu yönde mücadele veriyorum. Rabbim bu çabalarımızı karşılıksız bırakmıyor. Samsun her geçen gün gelişiyor, değişiyor ve güzelleşiyor. Hani klişe bir söz vardır, ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ diye. Bunlar geçmişte söyleyenler tarafından sadece sözde kaldı. Ama biz yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

KÖY EKONOMİLERİNİN YÜKSELTİLMESİ İÇİN ÇAĞRI

Samsun’un her noktasında çalıştıklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, kırsal kesimlerdeki mahallelerde nüfusun azlığının önüne geçmek için çalıştıklarını da belirterek, “Sabah saat 10:00’a kadar belediyedeki işlerimizi yoluna koyduktan sonra arkadaşlarımızla buluştuk. Bugün yaptığımız incelemelerde Çukurbük Mahallesi tarafındaki mahallelerimizin ihtiyaçlarını planladık. Allah’ın izniyle verdiğimiz kararları yerine getirebilirsek, önümüzdeki sene oralarda çok büyük rahatlamalar sağlayacağız. Ama üzüldüğümüz bir konu var. Bugün Boğaziçi, Çukurbük ve o civardaki mahallelere uğradık. Buralarda kimse yok. İn, cin top oynuyor. Bir tane teyzeyi gördüm, ‘Teyze kimse yok bu mahallede. Sen ne yapıyorsun tek başına?’ dedim. Oda bana ‘Var var. Hepsi evde. Ama sadece yaşlılar kaldı’ dedi. İşte bu yaptığımız çalışmalar ile köylerimize dönüş sağlayabilirsek, köylerimizdeki rençberliği, köy ekonomisini, kırsal kalkınmayı da bununla tetikleyebilirsek yaptığımızın karşılığını alırız diye düşünüyorum. Çok masraf ediyoruz köylerimize. O beton yolların, içme suyu yatırımlarının, enerjiye dönük, sulamaya dönük, kırsal kalkınmaya dönük yatırımların küçümsenmeyecek kadar çok olduğunu bilmenizi istiyorum. Helal-ı hoş olsun.

Başkan Yılmaz, konuşmaların ardından kurdele kesimi için kendisine verilen makası Kezban isimli yaşlı kadına vererek açılışı birlikte gerçekleştirdiler.


Yayın Tarihi: 06/11/2017