Samsun Tarım Fuarı 4. Kez Kapılarını Açıyor


Samsun Tarım Fuarı 4. Kez Kapılarını Açıyor

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği,  Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR), Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve KOSGEB’in destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan SAMSUN TARIM 4.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 26 - 30 Eylül 2018 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir.

Yurtiçi ve Yurtdışından Ziyaretçi Akını

Geçtiğimiz yıl yurtiçinden ve yurtdışından 48 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan TÜYAP Samsun 4. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, modern tarım ve hayvancılığın ihtiyaç duyduğu her türlü donanım ve teknolojilerin ziyaretçilere topluca tanıtılmasını hedefliyor.  Fuar da sektör temsilcileri ile tarım profesyonelleri bir araya getirilerek bölgenin ekonomisine katkı sağlanıyor. Başta Samsun olmak üzere, ülkenin dört bir yanından gelecek olan ziyaretçiler; sektördeki son gelişmeleri ve teknolojileri inceleme imkanı bulurken yeni iş bağlantılarına da imza atıyor. Yükselen bir grafik gösteren Fuar’da; bu sene TÜYAP'ın yurt dışı ofisleri, Ticaret Bakanlığı Koordinatörlüğü ve Karadeniz İhracatçı Birlikleri organizatörlüğünde yapılan etkili tanıtımlar ile Azerbaycan, Tunus, Gürcistan, Sırbistan, İran, Kuzey Kıbrıs, Moldova ve Ürdün' den 100' ü aşkın yabancı alım heyeti ağırlanacak. Yabancı ziyaretçiler ile katılımcı firmalara görüşme ortamı hazırlanarak önemli ticari anlaşmaların alt yapısı oluşturuluyor. Yurt dışı alım heyetleri ile yapılan görüşmeler sayesinde katılımcı firmaların yurt dışına açılmaları hedefleniyor.

Fuarın Onur Konuğu: Çarşamba

26 - 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Samsun 4. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nda, Çarşamba ilçesi bu yıl fuarın onur konuğu olacak. Fuarda Çarşamba’nın tarımsal ürünlerinin tanıtılmasının yanı sıra Çarşamba’ya özgü ikramlar da ziyaretçilere tattırılacak. Fuarda ayrıca Çarşamba Tarım Paneli de gerçekleştirilerek ilçenin tarım potansiyeli hakkında ziyaretçilere bilgiler sunulacak. 

4 Gün Boyunca Konferanslar Verilecek

 Fuar’da tarım sektörüne ilişkin konferansların da verilmesi planlanıyor. Fuar süresince ziyaretçilere; Çarşamba Ovası Tarımına Bir Bakış, Süt İneklerinde Üreme Yönetimi, Samsun İli Tarım Sektörü Üzerindeki Etkileri, Bahçe Ürünlerinde Ambalajın Önemi, Tarımsal Desteklemeler, Fındıkta Gübreleme, Arıcılıkta Karşılaşılan Güncel Sorunlar ve Çözümleri, Buzağılarda Karşılaşılan Önemli Hastalıklar ve Korunma Yöntemleri, Bitki, Besleme ve Hayvancılık gibi konularda konferanslar verilecek. Ayrıca; Tire Süt Kooperatifi Üretim Müdürü, Fuar’da kendi başarı hikâyesini anlatacak.

Girişin ücretsiz olduğu TÜYAP Samsun 4. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı;  26 - 29 Eylül tarihlerinde 10.00 ila 20.00 saatleri arasında, 30 Eylül Pazar günü ise 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.


Yayın Tarihi: 24/09/2018