Balıkçı Barınakları Modern Olacak


Balıkçı Barınakları Modern Olacak

Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in vizyon projeleri arasında yer alan Balıkçı Projeleri uygulanacak projeyle modern hale gelecek. Samsun'da ekmeğini balıktan kazanan balıkçılar, her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek barınaklara kavuşacak.

Samsun için önemli ekonomik kaynaklardan olan balıkçılığın daha fazla gelişmesi ve balıkçıların daha modern şartlarda çalışabilmesi için Başkan Osman Genç tarafından proje geliştirildi. "Yakın Gelecekte Samsun" vizyonu çerçevesinde hazırlanan Balıkçı Barınakları projesiyle Samsun ve ilçelerinde bulunan barınaklar modern hale getirilecek. her türlü ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte olacak olan barınaklarda buzhane, mutfak, restoran, wc, duş ve mescit gibi bölümler olacak.

PROJE GELİŞTİRİLDİ

Balıkçılığın ülkemiz kadar Samsun için önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bu sahillerde yüzlerce insanımız balıkçılıkla yaşamını sürdürüyor. 1,5 milyona yakın insana da balık sağlıyorlar. Dolayısıyla geçimini balıkçılıkla sağlayan kardeşlerimiz, en iyi şartlarda çalışma imkanlarına kavuşmalıdır. Balıkçılığın daha fazla gelişmesi için çalışma şartlarının da mutlaka iyileştirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle Balıkçı Barınaklarını modern ve ihtiyaca cevap verebilecek niteliklere kavuşturmak için proje geliştirdik" dedi.

BALIKÇILARIN ÖNERİSİ DİKKATE ALINDI

Zaman zaman her kesimle olduğu gibi balıkçı esnafıyla da biraraya geldiklerini, onların öneri ve isteklerini dikkate aldıklarını belirten Başkan Genç "Bu anlayışla estetik ve çevreci yaklaşımla balıkçı barınağı projesi hazırladık. Bu proje içerisinde her biri 12 metrekare olan 120 adet bağımsız bölüm oluşturuldu. Her tekneye ait bir barınak bulunmaktadır. Balıkçının konaklayabileceği veya zaman geçirebileceği şekilde düzenlendi" diye konuştu.

PROJENİN İÇERİĞİ

Projenin içerisinde bir çok imkanın olacağını da dile getiren Başkan Genç, "Bu projede balıkçılarımızın derneklerine gelir amaçlı talep ettiği küçük bir restorana da yer verdik. Tabi mutfak ve buzhane de olacak. Hazırladığımız proje ile barınak alanındaki wc ve duş sorunu da ortadan kalkıyor. Bu kapsamda 10 adet wc, 12 adet duş ve 40 metrekarelik bir mescit ilave edildi. Modern Balıkçı Barınağı projesi, ihtiyaç duyulan ve balıkçılığın öne çıktığı ilçelerimizde de uygulanacaktır" şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 27/12/2018