Geri Dönüşüm Herkesin Katkı Verebileceği Sosyal Sorumluluk Projesidir


Geri Dönüşüm Herkesin Katkı Verebileceği Sosyal Sorumluluk Projesidir

Geri dönüşüme ilçe halkını teşvik etmek için hayata geçirilen “Getir Atığını Al Harçlığını” uygulaması ile Atık Toplama Merkezi (ATOM) otobüsüne atıklarını getiren 8737 kişiden 50’si çekilişle 500’er TL kazandı.

Başkan Demirtaş,” Uygulamamız da 500 TL ile başladığımız rakamlar artan enflasyon oranlarına göre 750 ile 1000 TL arasında yapmak için firma yetkilileri ile görüş halindeyiz” dedi.

Samsun 8.Noter Yetkili Kâtip Sevim Günçaldı Çelik gözetiminde 9.Dönem Ağustos ayına ait çekilişte atıklarını yerinde ayrıştırıp çöp yerine ATOM otobüsüne getiren 8737 bilet arasında 50 asil,10 yedek biletler kutudan tek tek çekildi.

Çekiliş öncesi 8. dönem kazanana talihlilere 500 TL’lik alışveriş kartlarını İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık,”9 ay öncesi Belediye Başkanımız Sn Necattin Demirtaş’ın talimatlarıyla hayata geçen”Getir Atığını Al Harçlığını ” çevrenizdeki sitelere ve eş, dost akrabalarınızı da duyurarak bu projeyi geniş kitlelere yaymak istiyoruz. Bunu da birlikte başaracağımıza inancım tam” diye konuştu.

Konuşmasını ardında 9.Dönem çekilişinde kazanan 75687 nolu ilk bileti İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık belirledi. Geri kalan 49 asil 10 yedek talihli biletleri ise Samsun 8.Noter Yetkili Kâtip Sevim Günçaldı Çelik belirledi.

“Uygulamamız Türkiye’ye örnek oldu”

İlkadım Belediyesi’nin geri dönüşümde “Getir Atığını Al Harçlığını” Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Çevre dostu belediyecilik anlayışıyla projeler ve hizmetleri halkımızın desteğiyle ortaya koymaya çalışıyoruz. Uygulamamız da 500 TL ile başladığımız rakamlar artan enflasyon oranlarına göre 750 ile 1000 TL arasında yapmak için firma yetkilileri ile görüş halindeyiz. Geri dönüşüm; herkesin katkıda bulunacağı bir sosyal sorumluluk projesidir. Yaşanabilir bir çevre bırakmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla atıkların toplanmasının önemli olduğunu biliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu önemli konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. İlçemizde geri dönüşüme katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Yayın Tarihi: 08/08/2023 - 16.00