Bafra’da Geleneksel 4. Çeltik Hasat Şenliği


Bafra’da Geleneksel 4. Çeltik Hasat Şenliği

Bafra Kaygusuz Mahallesinde, Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Ziraat Odası tarafından organize edilen ‘Geleneksel 4. Çeltik Hasat Şenliği gerçekleştirildi.

Geleneksel 4. Çeltik Hasat Şenliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra halk oyunları gösterisi yapıldı. Ardından bir konuşma yapan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, “Ülkemizde çeltik ekimi, 2019 yılında 1 milyon 50 bin dekar alanda gerçekleşmekte olup, ilimiz Samsun’da 182 bin dekarla %17.4’ünü temsil etmektedir. Ovamızda yetişen ürünlerin başında gelen çeltik ürünümüzde 2.310 üreticiyle 2019 kayıtlarımıza göre yaklaşık 130 bin dekar alanda ürün yetiştirilmektedir. Bu sene yaklaşık olarak 95 bin ton üretim tahmin edilmektedir. Çeltik ve diğer tüm tarım ürünlerimiz için bereketli bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Bu güzel çeltik hasat töreninde aranızda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Dört ay önce Bafra’da çeltik tohum ekme töreni yapmıştık. Bugünde bereketli topraklarda Allah’ın izniyle çeltik hasatımızı gerçekleştiriyoruz. Samsun gerçekten her yönüyle potansiyeli yüksek bir ildir. Tarım, turizm, sanayi ve eğitim potansiyeli açısından her yönüyle bölgenin lideri konumundadır.

Tarımda 3 ovamız bulunuyor. Çarşamba, Bafra ve Vezirköprü Ovaları ile toplam 1 milyon 300 bin dekar ile buralarda çok ciddi bir üretim yapılmaktadır. Amacımız bu alanlara da çok ciddi destekler verilmesidir. Devletimiz her türlü tarım alanında çiftçilerimizi destekliyor. Devletimiz Toprak Mahsulleri Ofisi kanalıyla piyasayı dengeledi ve şuan fındık alımı gayet güzel bir şekilde gidiyor. Bizim Tek derdimiz çiftçinin emeği boşa gitmemesidir. Bunun için gayret ediliyor.

Samsun’da şuan Tarım ve Orman Bakanlığımızın taşra bölgesinde 15-20 ye yakın il müdürlükleri var. Biz yeni bir çalışma başlattık. Samsun’da ki Tarım kuruluşları arasında koordinasyon toplantısı yaptık. Bu toplantılarda iki ovanın daha çok üretmesi ve ne gibi ürünlerin yetişeceği çalışmalarını yapıyoruz. Tüm amacımız Samsun’u bulunduğu konumdan daha ileri bir seviyeye getirmektir. Ülkemize dışarıdan oluşan tehditler var. Ama Türk Milleti bir ve beraber olduğu sürece hiçbir güç bizi yıkamaz. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Ben tekrar emek veren çiftçi kardeşlerimi tebrik ediyorum. Allah ürünlerini bereketli eylesin. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Erhan Usta ve Bedri Yaşar tarafından biçerdöver ile çeltik hasadı gerçekleştirildi.      

‘Geleneksel 4. Çeltik Hasat Şenliği’ne ayrıca, Bafra Kaymakamı Cevdet Türkmen, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Güven, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Bayram Ay, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve üreticiler katıldı.


Yayın Tarihi: 23/09/2019