Gelemen Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Mezuniyet Coşkusu


Gelemen Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Gelemen Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde  2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet programı düzenledi. Programa, mezun olan öğrenciler,  aileleri,  öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü İsmail Rahman Köse’nin yaptığı konuşmayla devam etti.

Okul Müdürü İsmail Rahman Köse mezun olan öğrencilere kendilerine doğru hedefler belirlemeleri tavsiyesinde bulunarak şunları söyledi;

''Sevgili gençler !

Herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size, yolunuzu,  aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki birçok engel çıkabilir. Bocalayabilirsiniz, zorlanabilirsiniz, tökezleyebilirsiniz. Bu olumsuzluklar sizi asla yıldırmasın.  Başarılı olmak için  bu engelleri aşmanız gerekecektir. Kararlı tutumunuzla engelleri bir bir aşarak başarılı, mutlu ve  özlemini çektiğiniz güzel yaşantıyı yakalayabilirsiniz. Hayat sizin hayatınız olduğuna göre geleceğinizi düşünmek, gerekli tedbirleri almak, sorunlarınıza çözüm aramakta  öncelikle size düşüyor. Yol, o kadar çok ki. Hangisinden gideceğiniz, o yolda nelerle karşılaşacağınız, nasıl bir yaşam süreceğiniz ve yolun sonunu nasıl getireceğiniz hepsi size bağlı.  İşsiz sokakta dolaşmakta, bir yerde işçi olmakta, memur olmakta, teknisyen olmakta, veteriner olmakta, öğretmen olmakta, zengin olmakta, yoksul olmakta, mutlu bir yaşam sürmekte, per perişan yaşamakta, iyi bir aile kurmakta,  bu yol veya o yol. Bu arkadaş veya o arkadaş. Bu tercih veya o tercih Seçim sizin… 

Sizlere güle güle demiyorum, aramıza hoş geldiniz diyorum. Unutmamak ve unutulmamak dileğiyle yolunuz ve bahtınız açık olsun''.

Programda bölüm birincilerine, dereceye girenlere plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Yaş kütüğüne isimlerin çakılması, bayrak flama teslimi ve yapılan çeşitli etkinliklerin ardından mezun öğrenciler mutluluklarını havaya kep atarak kutladılar.


Yayın Tarihi: 11/06/2019