Fizik Soruları Zorladı, Coğrafya Zaman Aldı


Fizik Soruları Zorladı, Coğrafya Zaman Aldı

Milyonlarca öğrencinin üniversiteye yerleşmek için ter döktüğü LYS-2(Fizik, Kimya ve Biyoloji) ve LYS-3 (Edebiyat ve Coğrafya) gerçekleştirildi. Hafta sonu ile birlikte 5 oturumda gerçekleşen LYS, tamamlanmış oldu. Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Hülya Yavuz; LYS-2 grubunda Fizik sorularının zorluğu ve soruların açıklamasında kullanılan dilin öğrencileri zorlandığını belirtirken, dün gerçekleşen LYS-3 Edebiyat- Coğrafya’da oturumunda Edebiyat sorularını ise basit olarak değerlendirdi.

Milyonlarca adayın ve velinin heyecanla beklediği LYS geride kaldı. LYS-2 oturumunda; adaylara fizik, kimya ve biyoloji testlerinden bulunan 30’ar soru için 45’er dakika cevaplama süresi verildi. Bu oturumda tamamen müfredata uygun ve öğrencilerin bilgi düzeyini ölçen sorular yer aldı. LYS-3 oturumunda ise adaylara edebiyat testinde 56 soru için 85 dakika, Coğrafya-1 testinde 24 soru için 35 dakika cevaplama süresi verildi. LYS-3 sınavında Edebiyat testinde yer alan soruları geçen yıllara kıyasla daha rahat çözülebilir formattaydı.

Fizik Soruları Öğrencileri Zorladı

Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Hülya Yavuz LYS-2 ve LYS 3 oturumları hakkında;     “Bu yıl fizik testinde yoruma dayalı ve bilgi düzeyini ölçen sorular yer alırken içerik, ortaöğretim müfredatına uygundu. Geçen yıllara göre zorluk düzeyi pek fazla değişmemiş ancak soru metinlerinde kullanılan dil sayısal öğrenciler için biraz karmaşıktı. Bu nedenle öğrenciler biraz zorlandı. Kimya testindeki sorular ise geçen yıllardan çok farklı olmamakla birlikte bu yıl da organik kimyadan 10 soru geldi. LYS-3 edebiyat sorularında yer alan yazım ve noktalama konuları 2015 yılına göre daha rahat çözülebilir formattaydı. Paragraf soruları beklenenin aksine uzun olmayan, rahat ve akademik içerikle oluşturulmuştu. Coğrafya-1 testinde ise sorular 2015 yılına göre daha zaman alan ve yorumdan ziyade bilgiye dayalıydı. Yoğun olarak Türkiye coğrafyasının yer aldığı testte haritalandırma ve haritaya bağlı numaralandırılmış bölge soruları yer aldı. Bu soru köklerinin de genellikle ‘…değildir? …yanlıştır? … Söylenemez?’ gibi yapıda olması göze çarptı.” dedi


Yayın Tarihi: 27/06/2016