45 Bin Öğretmenin Ataması Yapıldı


45 Bin Öğretmenin Ataması Yapıldı

45 bin yeni öğretmen eğitim ailesine katıldı, yarısı deprem bölgesinde görev yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende 45 bin öğretmenin ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "45 bin Öğretmen Atama Programı"nda yaptığı konuşmada, "Tek kalemde cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını bugün gerçekleştiriyoruz" dedi.

Sözlerinin başında bugün ataması gerçekleştirilecek 45 bin öğretmeni tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Görev yerlerinizde sizlere şimdiden başarılar diliyorum. Önceki hafta 4 bin 134 engelli kardeşimizin atamasını yapmıştık. Böylece son 10 yılda toplam 12 bin 98 engelli öğretmenimizi öğrencileriyle buluşturduk. Bugün, sizlerin de katılımıyla, eğitim ordumuzu daha da güçlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, törende yaptığı konuşmada öncelikle, "Terör saldırılarında hayatını kaybeden o fedakâr, cefakâr, koşulların ne olduğuna bakmaksızın her ortamda bayrağı dalgalandıran, şehit öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakın zamanda 6 Şubat'ta gerçekten ülkemizin bu ölçekte daha önceden hiç yaşamadığı bir depremle yüzleştik ve şu ana kadar elli binin üzerinde canımızı yitirdik. O yitirmiş olduğumuz tüm canlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabrıcemil diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. O depremde bine yakın öğretmenimizi kaybettik. O kaybetmiş olduğumuz tüm öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Minnetle anıyorum" ifadesini kullandı.


Yayın Tarihi: 08/05/2023 - 13:36