Canik Orman Okulu’nda Devir Teslim Gerçekleştirildi


Canik Orman Okulu’nda Devir Teslim Gerçekleştirildi

Samsunun Canik ilçesi Gürgenyatak mevkisinde yapımı tamamlanan, Türkiyede ilk devlet destekli Orman Okulunun anahtar teslimi gerçekleştirildi.

Virane halde bulunan Gürgenyatak İlkokulu 4 ay önce başlayan projeyle restore edilerek Türkiye’nin ilk orman okulu haline getirildi.

Projenin fikir babalığını yapan Canik Belediyesi alanının tahsisini ve hazır hale getirilmesini üstlendi. Orman Okulu’nun yapımı gerçekleştirilen protokol gereği hayırsever iş insanı Sezal Erol tarafından tamamlanarak Belediye’ye teslim edildi. Hayırsever iş insanının anne ve babasının isimleri okula verildi.

Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü ile eğitim içerikleri ve modüller de belirlendi. Alanda okul harici gözlem evi, macera parkuru, ekim dikim alanları, kümesler, açık derslik alanları inşa edilerek temel eğitim materyalleri temin edildi. Orman okulunda sıfır atık, çevre bilgisi, biyomimikri, oryantiring, ekolojik okur yazarlık, küresel iklim değişikliği, okçuluk, temel tarım eğitimi, hayvan bakımı ve besleme, interaktif matematik eğitimi, temel bilimler, doğa koleksiyonculuğu, sportif tırmanış, temel spor eğitimi gibi modüller üzerinden eğitimler gerçekleştirilecek.

Düzenlenen anahtar teslim töreninde İş Adamı Sezai Erol, “Yeni nesillerin genel olarak bakıldığında bilgisayar ve AVM odaklı yetiştiğini görüyoruz. Yeni nesile değer katmak, farklı bir vizyon ve bakış göstermek istedik. Güzel bir proje oldu. Projenin Türkiye geneline yayılarak çocuklarımıza doğayla iç içe eğitim alabileceği ortamlar sağlanmasını umut ediyorum” dedi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Her gördüğümde heyecanlandığım bir proje. Fikir anlamında belediyemiz tarafından ortaya çıksada hayata geçirilmesinde Erol ailesine teşekkürlerimizi sunuyorum. İşe başlarken bu kadar ses getireceğini biz de tahmin etmiyorduk. Sonrasında anladık ki günümüz teknolojilerinde boğulmuş gençliğin nefes almaya da ihtiyacı var. Sonuçta topraktan kopmaması gerekiyordu. Dört duvar arasında akademik eğitime odaklanmış bir yapıda gidiyor gençlik. Böyle bir ortamda bu alanın şurada gezerken dahi farkında olmadan kazandıracağı çok şey olacaktır.  Bu projeyi Bakanımız Ziya Selçuk’un da Türkiye’nin 81 iline bu projeyi örnek göstermesi çok doğru bir iş yaptığımızı gösterdi bizlere. Bundan sonra eminim ki birçok yerde bunun daha gelişmişleri hayata geçirilecektir” diye konuştu.

İkinci bir projenin de müjdesinin veren Başkan Sandıkçı, “Tabiki bunu burada bırakmayacağız. Projenin öğrencilerimize sağlayacağı katkının farkındayız. İkinci bir projemiz de olacak. İnşallah bu minvalde açık hava ve açık arazide gerçekleştireceğimiz bir fen laboratuvarı projemiz var. Akademik eğitimde coğrafya ve biyoloji anlamında çocukların 4 yılda aldığını, biz uygulayacağımız açık hava fen laboratuvarında 4-5 aylık bir eğitimde vereceğiz. Bu bize zamandan çok tasarruf sağlayacak.  Bu projenin bir ayağında da Milli Eğitim var. Bugün biz devir teslimini hayırseverimizden aldık. Tabi bunu profesyonellere vermek gerek. Yarın veya önümüzdeki günlerde de Milli Eğitim’e bu alanı teslim edeceğiz. Bu alanın korunması ve muhafazasına destek vererek onlarla birlikte bu alanın sürekliliğini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Canik Kaymakamı Mahmut Halal, “Canik Belediyesi hem eğitim hem de sosyal alanda birçok öncü yeni projeye imza atıyor. Gerçekten elinden geldiğini en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Pandemi dönemi olsun eğitim alanında olsun öncü bir rol oynuyorlar. İnşallah burada çocuklarımız eğitimi farklı bir yönde tanıyarak, farklı bir bakış açısıyla hayatlarına devam edecekler” ifadelerini kullandı.

Program sonunda iş insanı Sezai Erol ve Recai Erol’a Başkan Sandıkçı tarafından teşekkür belgesi, Namiye Erol’a da Kaymakam Halal tarafından çiçek takdim edildi.


Yayın Tarihi: 02/10/2020