Canik'ten Bir Hanım Konağı Daha


Canik'ten Bir Hanım Konağı Daha

Daha önce birçok mahallede hanım konakları açan Canik Belediyesi, Devgeriş Mahallesi'nde de yeni bir hanım konağını kadınların hizmetine sunuyor. Başkan Osman Genç'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kadınlara armağan ettiği Mümine Hatun Hanım Konağı 7 Mart Çarşamba günü açılıyor.

Kadınlara yönelik birçok kültür, eğitim ve spor tesisleri ile kurs merkezleri yapan Canik Belediyesi, farklı mahallelerde hayata geçirdiği hanım konaklarını tek tek açarak kadınların hizmetine sunuyor. İlçe merkezinin yanında kırsal kesimlerde de sosyal ve kültürel dönüşümü amaçlayan Canik Belediyesi tarafından Devgeriş Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Mümine Hatun Hanım Konağı 7 Mart Çarşamba günü saat 14.00'da açılışı gerçekleştirilerek hizmete girecek. Başkan Osman Genç, hanım konağını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadınlara armağan ettiklerini söyledi.

ÇOCUKLAR İÇİN SIBYAN MEKTEBİ

Kadınların her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler yapabileceği donanıma sahip olan Mümine Hatun Hanım Konağı'nda, anneler çeşitli eğitim ve kurslarda faaliyetlerde bulunurken, çocuklar da sıbyan mekteplerinde eğitim görebilecek. Başkan Osman Genç, vatandaşları toplam üç kattan oluşan ve içerisinde kurs ve eğitim sınıfları, sıbyan mektebi, step ve aerobik salonu, atölyeler, toplantı odası, mutfak bulunan hanım konağının açılışına davet etti.

KADIN DOSTU MEKÂNLAR

Kadınların ailenin, dolayısıyla toplumun temeli olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Sağlıklı bir gelecek için hanım kardeşlerimizi çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımızı yetiştirenler annelerdir. Hanım kardeşlerimiz için ilçemizde 'Aile Dostu', 'Kadın Dostu' mekânlar oluşturuyoruz. Aile okulları, sıbyan mektepleri, kurs merkezleri yaptık. Şimdi de ilçemizin dört bir yanına Hanım Konakları yapıyoruz ve teker teker açıyoruz" dedi.

SOSYAL DÖNÜŞÜM

Hanımlar konaklarına tarihteki örnek Türk ve Müslüman kadınların isimlerini verdiklerini de ifade eden Başkan Genç, "Böylece hem gençlerimiz ve kadınlarımız tarihimizdeki önemli yer tutan örnek ve kahraman kadınlarımızı öğrenmiş oluyor hem de onların isimlerini yaşatıyoruz. Bu merkezlerde hanım kardeşlerimiz kurs, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabilecek. Bize göre fiziki dönüşümün yanında sosyal dönüşüm de çok önemli. Hanım konaklarımız da sosyal ve kültürel dönüşümün bir parçasını oluşturuyor. Tüm halkımızı açılışımıza davet ediyorum" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 05/03/2018