Öğretmenlerimiz, Dünyanın En Kutsal Mesleklerinden Birisini İfa Etmektedirler


Öğretmenlerimiz, Dünyanın En Kutsal Mesleklerinden Birisini İfa Etmektedirler

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı  Mustafa Belur “  Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 88. yıldönümünü ve 1981 yılında kabul edilen Öğretmenler Günü’nün 35. yıldönümünü hep birlikte kutlamaktayız.

Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, bilgiyle donatarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakarca çalışan öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini ifa etmektedirler. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, yurdumuzun dört bir yanında, fedakarca bu kutsal mesleği icra eden ve gittiği her yerde ilim ve irfanıyla hizmet eden dünü ve bugünü olduğu gibi, yarınları da şekillendirmeye ve aydınlatmaya devam eden öğretmenlerimize milletçe vefa borcumuz olduğu unutulmamalıdır. Tüm meslek grupları öğretmenlerimizin elinde şekillenmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, ülkemizin de bu vesileyle geleceğine yön vermektedirler. Özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan ve bu değerleri koruyup yüceltecek kuşakları yetiştiren değerli öğretmenlerimizin varlığıyla gelecekten en ufak kaygımız ve endişemiz yoktur. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizi azimlerinden dolayı takdir ediyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, Ülkemizin ve ilçemizin her köşesinde halen görevde olan tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim” dedi.

Ayvacık Belediye Başkanı  Mustafa Belur  öğretmenlerin söz konusu kutsal görevini yerine getirirken Ayvacık Belediyesinin de eğitime her türlü desteği vermeye devam edeceğini söyledi.


Yayın Tarihi: 22/11/2016