Eczacılık Fakültesi Bafra'da Kurulacak


Eczacılık Fakültesi Bafra'da Kurulacak

OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Tuna, Bağışçılar Akif Arslan, Saffet Arslan, ve STK temsilcileri ile yapılan toplantı sonunda OMÜ Rektörü Sait Bilgiç Bafra Eczacılık Fakültesinin Bafra'da kurulacağını açıkladı.

Bafra İşletme Fakültesi binası Saffet Arslan Seminer Salonunda yapılan basın açıklamasında konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç, şu ifadelere yer verdi. “Bu bir araya geliş hayırlı bir beraberlikti. Biliyorsunuz Eczacılık Fakültesi 19’uncu Fakültemiz olarak kuruldu. Bu Fakültenin Bafra’ya kurulması geleceğinin daha sağlam olabilmesi adına istişarelerde bulunduk. Eczacılık Fakültemizin de güçlü bir şekilde var olması ve gelecekte ülkemizde bulunan eczacılık fakülteleri arasında sayılı olması için bilgi alışverişinde bulunduk. Bafra’da ki Fakültemizin sıradan olmasını istemiyoruz. Daha araştırmacı Türkiye’nin ilaç sanayisindeki önemli bilgilerin üretileceği bir yer olması konusunda çalışmalara başlıyoruz ”dedi.

Bilgiç’in ardından konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,”Bu konuda gerçekten büyük gayret gösterdik. Bu Bafra için bir prestij. Bu olayda tüm Bafra’nın emeği var. Hayırsever ailemiz aslında Bafra’ya iki fakülte kazandırmada vesile oldu. Tabi bu bir süreç. OMÜ’ye yakışan bir fakülte yapılacaktır. Bafra her zaman taşın altına elini sokmuştur. Bundan sonraki süreçte de bu binayı fiziken oluşturarak ilçemize kazandıracağız” dedi.

Hayırsever iş insanı Saffet Arslan, “Bu gün burada çok güzel bir haber aldık. Ailecek mutlu olduğumuz ifade etmek istiyorum. Kazandığımızı kazandığımız topraklara bir vefa örneği olarak geri vermek çabasındayız. Bafra Eczacılık Fakültesinin ülkede bir marka olmuş Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde açılacak olması noktasında biz aile olarak taahhüdümüzü yerine getireceğiz. Bafralılarında bizlere katkıda bulunup yardımcı olmasını istiyoruz” Dedi.

Samsun Ak Parti Milletvekili Orhan Kırcalı ise “Bundan sonraki süreçte bu fakülte nasıl geliştirilebilir. Nasıl ülkemizde bulunanlar arasında sayılı Eczacılık Fakültesi olur, bunların çalışmasını yapacağız. Bafra gerçekten dünyaya mal olmuş büyük ovalardan biri. Burada ki bitkilerden yararlanarak Alternatif tıpı da birleştirerek daha farklı bir fakülteyi Bafra’ya kazandıracağız. Artık bugünden tez yok bu çalışmalar üzerine yoğunlaşacağız” dedi.


Yayın Tarihi: 29/09/2019