Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Etkinlik Bulvar Avm’de


Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Etkinlik Bulvar Avm’de

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel olarak ‘’Şahmeran’’ adlı masalsı anlatım   Bulvar Avm’de sahnelenecek

Her özel günde olduğu gibi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de farklı bir etkinlikle  anlamlandıran Bulvar AVM, ‘’Şahmeran’’ adlı masalsı anlatımı kültür salonunda kadınlarla buluşacak.

Şahmeran, yılanların, çiyanların, akrep, solucan, örümcek ve ejderhaların, kısacası bütün yeraltı varlıklarının şahı, hükümdarı. Şifayı etinde gizleyen. Bundandır ki asırlar boyunca ihanete uğrayan, kovalanan, kaçan, gizlenen… en nihayetinde Mezopotamya topraklarının altını yurt belirleyen kudretli yaratık. O bilir, insanoğlu ihanet eder. Yine de vazgeçmez şifasını onun hizmetine sunmaktan. ‘’ya insan evladı de bana, nedir asla yapmam dediğin? Hani asla söylemezdin’’  diye sorar Şahmeran. Mezopotamya’nın kadim efsanesi Şahmeran, Dr. Canan Demirci’nin anlatımıyla  bir kez daha yeryüzüne çıkıyor, şifasını paylaşmak için..

Etkinlik; 8 Mart Çarşamba günü saat 16:00’da Bulvar AVM Kültür salonunda gerçekleşecek. Etkinlik kapsamında deprem bölgelerinden şehrimize gelen depremzede kadınlarımıza da Samsun  Büyükşehir Belediyesi ve İHH ( İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani  Yardım Vakfı) işbirliği ile özel davet gönderildi.

Etkinlik ücretsiz olup, Tüm kadınlar davetlidir.


Yayın Tarihi: 06/03/2023 - 15:34