Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali Başlıyor


Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali Başlıyor

Dünyanın önde gelen sanatçılarından tenor Mario Frangoulis, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce bu yıl 2’ncisi düzenlenecek Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayacak.

Festival 22 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında seçkin eserleri sahneye taşıyacak. 2. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nin 22 Ağustos akşamı saat 21.00’daki ilk etkinliği Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşacak Mario Frangoulis Konseri olacak.   

Konserde konuk soprano Aliki Chrysochou, Mario Frangoulis’e eşlik edecek. Şef Lukas Karytinos’un yöneteceği konser İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sunulacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi de, 24 Ağustos’ta, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde Nikolay Rimsky Korsakov’un Şehrazat balesini, Armağan Davran’ın libretto ve koreografisiyle sahneleyecek. Şef Hakan Kalkan yönetiminde sahnelenecek eserde doğu masallarının motifleri sahneye taşınacak.

İzmirli sanatseverlerin sezon boyunca büyük ilgi ile izledikleri İspanyol Renkleri de festivalde seyirciyle buluşacak eserler arasında. İzmir Devlet Opera ve Balesinin İspanyol Renkleri adlı gösterisi 28 Ağustos’ta Antik Efes Ticaret Agorası’nda sahnelenecek.

Türkiye’nin genç opera sanatçılarının konuk olacağı Genç Opera Yıldızları Konseri ile devam edecek olan festivalin kapanışı ise 3 Eylül’de La Traviataprömiyeri ile yapılacak.

İbrahim Yazıcı yönetiminde İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahnelenecek Genç Opera Yıldızları Konseri’ne hem Türkiye’de hem de yurt dışında kariyer yapmaya başlayan sopranolar; Ekin Su Paker, Melis Sağlam, mezzosoprano Ezgi Karakaya, kontrtenor Tolga Siner, tenor Emre Akkuş ve basbariton Murat Gökçen solist olarak katılacak. Konserde dünya opera repertuvarının en seçkin eserlerinden bölümler seslendirilecek.

Rus operasının üç önemli solistini ağırlayacak olan La Traviataprömiyerinde Violetta rolünü Oxana Shilova, Alfredo rolünü Suren Maksutov, Germont rolünü de Pavel Yankovsky üstlenecek. Dünyanın her yerinde sahnelenen operalar arasında en çok tercih edilen Verdi’nin La Traviataoperası şef Tulio Gagliardo yönetiminde ve Carlos Vilan rejisi ile sunulacak.

Kaynak: ktb.gov.tr


Yayın Tarihi: 21/08/2019