Demir: " Doğu Park Yeni Bir Yaşam Merkezi Olacak"


Demir: " Doğu Park Yeni Bir Yaşam Merkezi Olacak"

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, "Canik Doğu Park Yaşam Merkezi projemiz birleşme noktası olacak, kentimiz doğa ve yeşille kucaklaşacak." dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, Canik Doğu Park Projesi hakkında bilgi verdi.

Göreve gediklerinde hayata geçirecekleri onlarca proje arasında olan Canik Doğu Park Yaşam Merkezi Projesi'nin kent yaşamına önemli katkıları olacağını belirten Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, kenti yeşil ve denizle kucaklaştırma çalışmalarının en üst seviyeye çıkarılacağını söyledi.

Doğu Park olarak bilinen bölgenin yeni bir prestij alanı haline getirileceği bilgisini veren Demir, Canik Bölgesi'nde topyekun doğa, deniz bağı kurulacağını,  sosyal yaşam ve kültürel gelişim açısından en cazip alanlarının oluşturulacağını kaydetti.

"ŞEHİR DOĞA İLE KUCAKLAŞACAK"

Canik Doğu Park Yaşam Merkezi'nin Gülsan Şehir Külliyesi Cuma Cami ve Doğu Park Yeşil Yaya köprüsü ile birleştirileceğini ifade eden Demir, "Doğu park olan bölgemiz daha işlevsel ve vatandaşlarımızın vazgeçilmez sosyal alanlarından biri haline getireceğiz. Yaşamın merkezinin bu bölgede oluşumu  noktasında hazırladığımız proje kentimize önemli katkılar sağlayacaktır. Daha önceden bu bölgede sahil bandı ve iç bölgeye doğru bir düzenleme yapılmıştı. Yeni projemiz cazibe noktasında olacak doğa, yeşil, deniz ve iç bölgeyi birbirine bağlama noktasında entegre görevi görecek. Özellikle yeşil alanların sayısının artmasını ve vatandaşlarımızın bundan en iyi şekilde istifade etmesini istiyoruz." dedi.

"DOĞU PARK BİRLEŞME NOKTASI OLACAK"

Kentin özelliğinden doğan bir çok değerinin bulunduğunu vurgulayan Demir, "Halkımızı betonarmeler arasında sıkışmasını, nefes alamaz hale gelmesini istemiyoruz. Hükümetimizin de vizyonu doğa ve yeşille kucaklaşma, kent değerlerinin  özellikleri korunarak ön plana çıkarılmasıdır. Vatandaşlarımızın da bu yönde çok büyük talepleri olduğunu biliyoruz. Hayata geçireceğimiz projeler, Samsunumuzu yeşertecek, doğa ile kucaklaştıracak. Doğu Park, yediden yetmişe herkesin birleşme noktası olacak." diye konuştu.


Yayın Tarihi: 21/03/2019