Daha Temiz Bir Terme İçin Sahadalar


Daha Temiz Bir Terme İçin Sahadalar

Terme  Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında yürüttüğü başarılı çalışmalarla örnek olmaya devam ediyor. Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç "Geleceğe daha temiz bir Terme çevre bırakmak için çevre koruma faaliyetlerini aralıksız sürdürüyoruz" dedi.

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nü ziyaret eden Belediye Başkanı Ali Kılıç, devam eden çalışmalar hakkında bilgi alarak, gece gündüz demeden Terme için çalışan personele teşekkür etti.

HEDEFİMİZ HEP DAHA İYİSİNİ YAPMAK

Daha temiz bir Terme için daha çok çalışacaklarının altını çizen Başkan Kılıç, “Terme Belediyesi olarak göreve başladığımız ilk günden itibaren çeşitli hizmet alanlarımızla ilgili bazı hedefler koyduk. Bu hedeflere ulaşmak için emin adımlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temizlik işlerimizin çalışmalarıyla ilgili de daha temiz Terme hedefi koyduk. Bunun yanında sıfır atık prensibiyle hareket ediyoruz. Bizim amacımız, gayemiz Terme’de yaşayan insanların, Türkiye’nin en sağlıklı, hijyen yönünden en olumlu ve ayrıca görüntü yönünden de, en güzel görüntülerin oluştuğu bir ilçede yaşaması. Gönlümüzden geçen arzumuz, gayemiz Terme sokaklarının, evimizin misafir odası kadar temiz olması. Bu amaçla çalışan Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum. Ayrıca son bir yıl içinde Korona Vürüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle temizlik personellerimiz ekstra bir performans sergiledi. Vatandaşlarımızın sağlığı için dezenfekte ve sterilizasyon çalışmalarımız virüsün çıktığı ilk günden bu yana aralıksız sürüyor. Bunun için personellerimize özellikle teşekkür ediyorum. Ancak virüsle mücadelede sadece bize değil hemşehrilerimize de büyük görev düşüyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına hepimiz birlikte uyarsak, bu illeti daha çabuk yeneriz. Vatandaşlarımızdan ricamız kurallara daha çok riayet etmeleri.” dedi.

SIFIR ATIKLA EKONOMİYE KATKI

Terme'nin ve ülkenin geleceği için üzerlerine büyük görevler düştüğünü hatırlatan Başkan Kılıç, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından 2017 yılında başlatılan ‘Atık Yönetimi ve Sıfır Atık Projesi’yle israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, dönüşümü sağlanan atıkların geri kazanılması amacıyla çalışma yürüten Terme Belediyemiz, gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz geride kalan 2019 ve 2020 yılları içinde yaptığı çalışmaların yanı sıra Sıfır atık yönetimi ile 9 bin 120 ağacımızın yok olmasını engelledi. Ayrıca Müdürlüğümüz yaptığı çalışmalarla 6 milyon 481 KWH enerji, 21 bin 299 metreküp su ve 4 bin 474 metreküp depolama alanı tasarrufu sağlayarak ülke ekonomisine 240 bin TL katkı sağladı." diye konuştu.


Yayın Tarihi: 23/02/2021