Başkan Şenlikoğlu: ‘4 Ayda 55 Milyon Borç Ödedik’


Başkan Şenlikoğlu: ‘4 Ayda 55 Milyon Borç Ödedik’

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, göreve geldiği günden bu zamanda kadar yaptığı çalışmalar ve gündeme dair değerlendirmeler yapmak için basın toplantısı düzenledi.

Başkan Şenlikoğlu, 4 ay önce göreve geldiklerinde 250 Milyonu aşkın borcu bulunan Giresun Belediyesinin kısa vadede 55 Milyon gibi önemli borcunu ödediklerini ve kurumsal yapıya nefes aldırdıklarını belirtti.

Sevdamız olan ve gönülden bağlı olduğumuz şehrimize yaklaşık 4 aydır hizmet ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz diyen Başkan Şenlikoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Kolay bir görevi üstlenmediğimizi biliyorduk, bunun içinde göreve gelmeden önce tedbirlerimizi almıştık. Ciddi bir borç yükü ve kurumsal kimliği kaybolmuş, işleyişi sıfıra inmiş bir belediye aldık. Bu borç batağı kısa vadede kurum adına büyük tehditler içeriyordu. Seçim süresinde kesilmiş ve kısa süre içerisinde acil ödenmesi gereken yaklaşık 45 Milyon civarında olan çekleri bugün itibarı ile ödemiş bulunuyoruz. Bu kısa vadeli ödemeleri gerçekleştirip kurumumuzun önünü bir nebzede olsa açıp tehditleri bir zaman sonraya erteledik. Bizim için en önemli olan konulardan biriydi, Giresun halkına da müjdeyi vermek istiyorum. Artık borçlanan ve kaynaklarını kötü kullanan bir belediye yerine, tasarrufu ön plana alan ve vatandaşın parasını son kuruşuna kadar düşünen bir belediyeleri var.”

“VERİLEN ÇEKLERDEN DOLAYI KUŞKULARIMIZ VAR”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, geçmiş dönemde ve seçim süresince verilen çekler hakkında kuşkuları olduğunu söyleyerek şöyle konuştu; “Seçim dönemine yakın tarihlerde kesilen çekler hakkında iç denetçiler ile istişare halindeyiz. Kesilen çeklerin hangi hizmetler karşılığında kesildiklerini araştırıyoruz. Çünkü bu çekler seçime yakın tarihlerde kısa vadede verilmiş ve faktorink şirketlerine kadar ulaşmış. Hangi hizmetler ve hangi yapılan işler için kesildiğini merak ediyoruz ve konuyu takip ediyoruz.”

“PROJELER KONUSUNDA BÜROKRATİK İLİŞKİLER DEVAM EDİYOR”

Seçim sürecinde vaat ettiği projeler ile ilgilide konuşan Başkan Şenlikoğlu, verdiğimiz bütün taahhütlerin arkasındayız diyerek şu ifadelere yer verdi; “Projelerin bürokratik ilişkileri devam ediyor. Arkadaşlarımızla birlikte alt yapılar ve finansmanlar konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Belediyemizde aciliyet bekleyen konuları aştıktan sonra verdiğimiz bütün sözleri tek tek gerçekleştireceğiz. Keşap Durağı ve Bulancak Durağı arasındaki bölge için cephe giydirme konusunda ödeneğimiz bakanlığımız tarafından onaylandı. Bu bölgede bulunan hane sahipleri ve esnaflarımızla oturup değerlendirmeler yapacağız. Şehrimizin en güzel görünümüne kavuşması için birlikte hareket edeceğiz ve iki meydan arasında tek tip cephe giydirme uygulayacağız.”

“SAHİLLER BİZİMDİR, LİMANDAKİ DEPOLARA KARŞIYIM”

Giresun kamuoyunda sürekli tartışılan sahiller ve limandaki depolar hakkında da önemli açıklamalar yapan Başkanı Şenlikoğlu; “Giresun bir sahil kentidir. Geçtiğimiz dönemde sahillerimizde halı altına süpürülmüş önemli sorunlar oluşmuş. Biz sahillerin vatandaşlarımızın olduğu düşüncesindeyiz. Hepinizin de bildiği gibi sahillerde temizlik çalışmalarına başladık. Buradaki kaçak yapıları da yıkıp, halkımızın özgürce kullanımına açacağız. İnsanlarımız artık sahillerde gönül rahatlığı ile nefes alıp, güven içerisinde oturabilecek. Sürekli sorulan konulardan biri de limana yapılan depolar. Daha öncede belirttiğim gibi bu depoların buraya yapılmasına karşıyım. Fakat o bölge, belediyemizin müdahale alanında değil. Ruhsatı ne yazık ki belediye vermiyor. Eğer belediye veriyor olsaydı buradaki yapıya kesinlikle müsaade etmezdim” diye konuştu.

“ÇALIŞMAYAN PERSONELLERLE YOLLARIMIZI AYIRACAĞIZ”

Kamuoyunda konuşulan ve basın mensuplarının da sorması üzerine personellerle ilgili konulara da açıklık getiren Başkan Şenlikoğlu konuşmasında şunları ifade etti; “Göreve gelmeden de söylediğimiz gibi çalışan personel bizim başımızın tacıdır. Emeği ile çalışıp, alın teri ile ekmeğini kazanan bütün işçilerin arkasındayım. 4 aylık süre içerisinde personellerimizin performanslarını ve yeteneklerini görme fırsatımız oldu. Kurum içi değişimlerle idari yapımızı daha işlevsel hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Belediye içerisinde parmak okuma sistemi koymamıza rağmen, çalışmak istemeyen verimsiz bir grup var. Bu grubun yasal haklarını temin ederek yollarımızı ayıracağız.”

Basın toplantısına Başkan Şenlikoğlu’nun yanı sıra AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, Belediye Başkan Vekilleri Hasan Yılmaz, Salih Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Öden, Şerafettin Vurgun, Abdurrahman Demirel, AK Parti ve MHP’li Meclis Üyeleri ile Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü Genel Koordinatörü Süleyman Şahin katıldı.


Yayın Tarihi: 31/07/2019