Cumhurbaşkanı Erdoğan "Süper Paket"i Açıkladı


Cumhurbaşkanı Erdoğan "Süper Paket"i Açıkladı

“Elini taşın altına koyan iş dünyamızın temsilcileriyle omuz omuza ülkemizi hedeflerine ulaştırana kadar durmayacağız”

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elini taşın altına koyan iş dünyamızın temsilcileriyle omuz omuza ülkemizi hedeflerine ulaştırana kadar durmayacağız. Atalarımız, ‘at binenin, kılıç kuşananın’ der. Biz bu anlayışla ülkemizi yönetirken, aynı yaklaşımla yatırım yapan üreten iş dünyamızı da takdirle karşılıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni’ne katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“TÜRKİYE BÜYÜDÜKÇE İŞ ADAMIYLA, ÇALIŞANIYLA, DEVLETİYLE HEP BİRLİKTE KAZANIYORUZ”

“Geçtiğimiz 15 yılda millî gelirimizi 236 milyar dolardan 860 milyar dolara çıkartarak ülkemizi 3,5 kattan fazla büyütmeyi başardık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2003-2017 arasında ortalama büyüme oranımız yüzde 5,8 düzeyinde gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl yüzde 7,4’lük büyüme oranı ile ortalamanın üzerine çıktık. Aynı şekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Türkiye büyüdükçe iş adamıyla, çalışanıyla, devletiyle hep birlikte kazanıyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Yeni yatırımlara ihtiyacı olan Türkiye’nin, bu süreçte aşması gereken hem teknik hem de psikolojik bir engel var. O da cari açık sorunudur. Yurt içinde ve yurt dışında ekonomimizle ilgili değerlendirme yapan herkesin önümüze koyduğu bu sorunu çözmenin yolu da teknoloji ve sermaye konusunda yeni yaklaşımlar geliştirmekten geçiyor” açıklamasında bulundu.

“DEVLETİN TÜM İMKÂNLARINI İŞ DÜNYAMIZIN İSTİFADESİNE SUNUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her kim, ülkemizin bu asli meselelerini bir kenara bırakıp, siyaseti ve milletimizi dedikoduyla, iftirayla, hakaretle meşgul ediyorsa, bilin ki onun heybesi boştur. Meclis kürsüsünü panayır yerine çevirenlerin Türkiye’ye söyleyecek bir sözü yoktur. Böylelerinin Türk Milletine söyleyecek bir sözü de yoktur” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Elini taşın altına koyan iş dünyamızın temsilcileriyle omuz omuza ülkemizi hedeflerine ulaştırana kadar durmayacağız, kimseye eyvallah etmeyeceğiz. Atalarımız, ‘at binenin, kılıç kuşananın’ derler. Biz bu anlayışla ülkemizi yönetirken, aynı yaklaşımla yatırım yapan, üreten iş dünyamızı da takdirle karşılıyoruz. Sadece takdirlerimizi ifade etmekle kalmıyor, işte bugün vereceğimiz teşvik belgelerinde vücut bulduğu şekilde, devletin tüm imkânlarını iş dünyamızın istifadesine sunuyoruz.”

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 08/04/2018